Σάββατο 8 Απριλίου 2017

«Εντυπωσίασε μικρούς & μεγάλους ο συγγραφέας Κόμικς Τάσος Αποστολίδης στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας»

            Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γιορτάστηκε και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.
            Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» επισκέφτηκε ο γνωστός δημιουργός και συγγραφέας κόμικς Κύριος Τάσος Αποστολίδης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος»..
            Μίλησε στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες που γέμισαν κάθε γωνιά του όμορφου χώρου της βιβλιοθήκης για την ιδέα να μεταφέρει μαζί με τον εικονογράφο Γιώργο Ακοκαλίδη, τις 11 κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς, που έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.000.000 αντίτυπα, ενώ έχουν μεταφραστεί και στ’ Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Τούρκικα!!!
            Τους είπε για την τέχνη του κόμικς, πως μπορεί ο καθένας από εμάς με εύκολο τρόπο μια ιστορία ή μια σκέψη του να την κάνει κόμικς, έδειξε διάφορους ήρωες κόμικς στα παιδιά, εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις τους γύρω στο αντικείμενο κι έπαιξαν μαζί ένα παιχνίδι σωστού – λάθους με ήρωες φυσικά βγαλμένους από την 8η τέχνη!!!
            Στο τέλος μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν τα δικά τους κόμικς στο ειδικό έντυπο που τους μοίρασε ο συγγραφέας και που πολύ τους άρεσε!!!
            Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τις εκδόσεις Μεταίχμιο που έφτιαξαν τις προσκλήσεις και τις αφίσες της εκδήλωσης, το Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» που πρόσφερε τα έντυπα των δραστηριοτήτων στα παιδιά και φυσικά τον Κύριο Τάσο Αποστολίδη που μας επισκέφτηκε οικειοθελώς και με δικά του όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής!!!
Οι παιδικές Βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη και μετά από μια μικρή διακοπή λόγω της γιορτής του Πάσχα θα ξαναλειτουργήσουν από 24 Απριλίου με νέο καλοκαιρινό ωράριο 5-8.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!!!