Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι!

Η «διαπραγμάτευση» συνεχίζεται με αναλώσιμο υλικό τον δημόσιο πλούτο, μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Το σύντομο ανέκδοτο της «μείωσης» του χρέους  προϋποθέτει ένταση της φοροληστείας.  Οι φωτιές της «αστάθειας»  ανάβουν στα σύνορα της χώρας,  δηλαδή οι ιμπεριαλιστές εκβιάζουν και διαμορφώνουν θέσεις μάχης. Οι τωρινοί κυβερνητικοί  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αφού υποτάχτηκαν στην μνημονιακή βαρβαρότητα προτείνουν ανεμιστήρες στην κόλαση που εφαρμόζουν, βαφτίζουν το κρέας ψάρι και ξεπλένουν τις προηγούμενες  «Αντουανέτες».
 Έτσι οι «προηγούμενοι»(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θέλουν να γίνουν  επόμενοι και αναγορευμένοι σε μνημονιοφύλακες (μαζί με τα υπόλοιπα του «ποταμιού και την Ένωση Κεντρώων) δίνουν διαπιστευτήρια υποταγής σε ΕΕ-ΔΝΤ,  ετοιμάζονται να ξαναβάλουν το δάχτυλο στο μέλι της κρατικής διαχείρισης. Την ίδια στιγμή ο φασισμός με όχημα τη μισαλλοδοξία, δημαγωγεί και παραχαράσσει την ιστορία, ενδύεται τον πατριωτισμό και αφήνει την εφεδρεία
 αναβαθμίζοντας την παρουσία του στις πολιτικές εξελίξεις.  
  η Μάη.  Έχοντας απαξιωθεί από την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των ανέργων αναζητούν τη  νομιμοποίησή τους προκηρύσσοντας απεργίες και κινητοποιήσεις-φιέστες   για να φωτογραφηθούν στα ΜΜΕ. Ευτελίζουν με αυτές τις ενέργειες  τη συνδικαλιστική δράση και υπονομεύουν την αξιοπιστία των απεργιακών αγώνων.
Όλοι οι παραπάνω με τα φερέφωνά τους πλειοψηφούν στα συνδικαλιστικά όργανα  και αφού αρνήθηκαν  να  οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων και των ανέργων στον κοινωνικό μεσαίωνα  που επιβάλλει η δικτατορία των τραπεζών υποκριτικά οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για την 1
  Στην πόλη μας αυτοί που εκπροσωπούν θεσμικά τους εργαζομένους (Εργατικό Κέντρο-ΝΤ ΑΔΕΔΥ) θα τελέσουν ένα ακίνδυνο μνημόσυνο καταθέτοντας  στεφάνια για αυτούς που αγωνίστηκαν και  το ΠΑΜΕ διαχωριζόμενο από αυτό το συρφετό επιλέγει το δρόμο της κομματικής ενδυνάμωσης αντί της ενδυνάμωσης των αγώνων ( όπως έκανε και με τη στάση του, καταψηφίζοντας, με τις δυνάμεις που καταγγέλλει το 2013-14, τις απεργίες που δεν έλεγχε) και κυρίως μεταθέτει την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των αγώνων στην «Δευτέρα Παρουσία» της Λαϊκής Εξουσίας.
 
  Οι εκδηλώσεις  για την Πρωτομαγιά θα γίνουν δυστυχώς ουσιαστικά ερήμην των εργαζόμενων,  των άνεργων, των νέων της πόλης. Οι λίγες δεκάδες ή  εκατοντάδες που θα συμμετέχουν δεν καλύπτουν το έλλειμμα συμμετοχής την απαξίωση της συλλογικής δράσης, την απουσία ελπίδας.
 Για μας τους λίγους που επιμένουμε στην ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων, στην αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και  στην ανάπτυξη αγώνων που θα απαντήσουν στην επίθεση που δεχόμαστε   είναι φανερό πως όλα αυτά είναι υποκριτικά και έχουν σαν στόχο μόνο την δικαιολόγηση της ύπαρξης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, της εργατικής - υπαλληλικής  αριστοκρατίας και των  κομματοψηφοθηρικών τους  μηχανών.

Αποφασίσαμε λοιπόν:
-να μην συμβάλλουμε σ’ αυτή την κοροϊδία

- να μην μείνουμε σπίτια μας συμβάλλοντας στο κλίμα απογοήτευσης και  παραίτησης από την ανάγκη του αγώνα. 

Γιατί για μας η πρωτομαγιά δεν είναι επέτειος, δεν είναι μνημόσυνο, είναι καθημερινή δέσμευση. Είναι  έμπνευση για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν. Είναι ευκαιρία να συνομιλήσουμε με όσους συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες και να απευθυνθούμε σε όλους, σ’ αυτούς που θα είναι στις πλατείες, στους δρόμους αλλά και σε αυτούς που απουσιάζουν για να τους πούμε πως μόνο μαζί μπορούμε, πως μόνο αλλάζοντας «ρότα» μπορούμε να συναντηθούμε στις Πρωτομαγιές των αγώνων. Για την άνοιξη του κόσμου της εργασίας ενάντια στον κοινωνικό χειμώνα της καπιταλιστικής  εκμετάλλευσης
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10:30.


Αγωνιστική Ενότητα ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας- Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα- Άνεργοι