Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τιμής ένεκεν στον αείμνηστο γίγαντα στιχουργό Κώστα Βίρβο

Γνώρισα τον Κώστα Βίρβο στη Γερμανία το 1998. Σε ένα ταξίδι του στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (BRD), μου επισκέφτηκε στο εστιατόριό μου μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Τρικάλων κ. Κώστα Παπαστεργίου. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά και να μάθω πολλά από τη ζωή του, την ενεργό συμμετοχή του στο αντάρτικο του Ε.Λ.Α.Σ. και το καλλιτεχνικό του μέγεθος.
Στην κουβέντα που κάναμε για τον λαϊκό στιχουργό Κώστα Βίρβο, για τις χιλιάδες στίχους που έγιναν τραγούδια και τα τραγούδησαν, ιδιαίτερα οι απόδημοι έλληνες, μέσα από κείνη την κουβέντα, αποτυπώνονταν και διάφορα παράπονα γύρω από το έργο του. Σε εκείνη τη συνάντηση είχα τη χαρά και την τιμή να μου αφιερώσει το βιβλίο του: «ΛΑΪΚΗ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ»(ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ-1989) με αφιέρωση που με τιμά και με συγκινεί αφάνταστα. Έγγραψε στις 22-02-1998 στο «Ρεστοράν Απόλλων».(Δες φώτο)
Αείμνηστε Κώστα καλό σου ταξίδι. Τα δικά σου πρόσωπα, που είναι και οι φίλοι σου, θα σε συνοδέψουν στην τελευταία κατοικία σου τραγουδώντας. Τη ζωή την κέρδισες και το τραγούδι σου ανήκει. Μόνο που έχουμε δυσκολίες να διαλέξουμε ένα τραγούδι σου επειδή, δυσκολίες, εσύ δεν είχες ποτέ. Ποιος δεν άκουσε τα τραγούδια σου! Ποιος δε σε τραγούδησε και ποιος δε σε ύμνησε για την τεράστια σε πλούτο και κάλλος παρακαταθήκη που μας αφήνεις!
Όσο για τα παράπονά σου, τώρα πια δε θα έχεις. Οι άνθρωποι που δημιουργούν παράπονα σε άλλους ανθρώπους, αναζητώντας εξιλέωση θα τα σβήσουνε όλα. Περίμεναν πρώτα να φύγεις! Έτσι γίνεται πάντα…
Δίκιο είχες που έγραφες για τα διακόσια χρόνια…
Μόνο που τώρα εκεί που πας για άλλα πράγματα θα γράφεις στίχους…
Αιωνία η μνήμη σου! Αθάνατος, αξέχαστος…!   

«EΕ», Ελλάδα, Απρίλης  01  2016  pelasgos@fasoulas.de  www.fasoulas.de