Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, την Πέμπτη 27 Απρίλη 2017 στις 7 μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ, πρόβαλλαν την ταινία «Νόρμα Ρέϊ».
Μια  ταινία  που επιλέχτηκε γιατί σήμερα, λόγω της σφοδρής επίθεσης που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι μας δείχνει την απάντηση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Έχουμε την δύναμη αν πάρουμε  την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, την απόφαση να  αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά, συλλογικά με τα κλαδικά μας σωματεία. Σωματεία  που να στέκονται στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, που να ακουμπάνε σε κάθε χώρο δουλειάς και να παίρνουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία αγωνιστικών διαθέσεων, με προοπτική και ταξικό προσανατολισμό. Που να αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμπόρευσης μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες στη βάση του «κοινού εχθρού», των κοινών προβλημάτων και αιτιών που τα προκαλούν.
Πριν την προβολή της ταινίας η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κλεοπάτρα Ζούκα ανοίγοντας την εκδήλωση κάλεσε όλους και όλες στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30 πμ στην πλατεία Πλαστήρα.
Στη συνέχεια ο  Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στην σύντομη ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα «μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά!» 
Η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ταινίας.
Η επόμενη αγωνιστική συνάντηση θα είναι στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 1 Μάη σις 10.30 πμ στην πλατεία Πλαστήρα.