Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

42 εκατ. ευρώ – 187 χλμ αγωγοί – 42 χωριά ωφελούνται - 55.000 κάτοικοι ξεδιψούν

Επιτάχυνση των εργασιών στα Διυλιστήρια Σμοκόβου ζήτησαν Αγοραστός-Σκάρλος

Κώστας Αγοραστός: «Έργο αξίας για την κοινωνία το περιβάλλον, την οικονομία»



Ένα έργο πνοής, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, πέρασε πλέον στη φάση της κατασκευής. Η υλοποίηση του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού και των έργων κεφαλής, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ που αποτελούν υποέργο του συνολικού έργου «Ύδρευση Ανατολικής Πλευράς Νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου» προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε στα τέλη του φθινοπώρου και με την ολοκλήρωσή του θα υδρευθούν περίπου 55.000 κάτοικοι 42 χωριών. 

Ήδη άλλωστε το υποέργο των δικτύων ύδρευσης είναι έτοιμο σε ποσοστό 90% και σε λιγότερο ίσως από 1,5 χρόνο στα σπίτια των κατοίκων θα φτάσει το νερό της λίμνης Σμοκόβου από το νέο δίκτυο. Επίσκεψη στον χώρο των εργασιών πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κουτρομάνος καθώς και οι πρόεδροι των Τ.Κ Λεονταρίου και Αχλαδιάς κκ. Αντώνης Σαλαγιάννης και Ιωάννης Επισκόπου αντίστοιχα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζήτησαν και ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και τους μηχανικούς της για τεχνικά θέματα του έργου. Αναλύθηκε η προβλεπόμενη πορεία εκτέλεσης καθώς και ζητήματα που αφορούν την άρτια και ολοκληρωμένη κατασκευή του, προκειμένου το σύνολο του έργου της να λειτουργήσει το ταχύτερο και απρόσκοπτα ώστε να ωφεληθούν οι δημότες.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός όσο και ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, αφού υπογράμμισαν πως είναι το μεγαλύτερο έργο της αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, απαίτησαν επιτάχυνση των εργασιών και παράδοση του έργου ακόμη και πριν τις συμβατικές ημερομηνίες. 


πλήρες κείμενο