Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ: Επενδύστε στην Ακοή σας, το φετινό θέμα της Διεθνούς ημέρας για το Αυτί και την Ακοή (video)

της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr


Η Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή (International Day for Ear and Hearing) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την υγιεινή του αυτιού, που έχει καθοριστικές συνέπειες στην ακοή του ανθρώπου. Η ημερομηνία επελέγη, επειδή το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου. Καθιερώθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την υγιεινή του αυτιού, που έχει καθοριστικές συνέπειες στην ακοή του ανθρώπου και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό.
Οι άνθρωποι με απώλεια ακοής καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια για να ακούσουν και να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους. Αυτή η προσπάθεια όμως τους προκαλεί άγχος, κούραση, αυξημένη αρτηριακή πίεση και πονοκεφάλους. Επίσης, αναπτύσσονται αισθήματα αμηχανίας και ντροπής, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την αυτοεκτίμησή τους, καθώς και την κοινωνική τους ζωή, αφού απομονώνονται και μπορεί να οδηγηθούν σε κατάθλιψη.
Tο θέμα για το 2017 είναι:
ΔΡΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ: Επενδύστε στην Ακοή σας
και ο ΠΟΥ εφιστά την προσοχή στον οικονομικό αντίκτυπο της απώλειας της ακοής. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η απώλεια της ακοής ενέχει υψηλό κόστος για την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών. ......................