Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση της ορειβατικής αποστολής στα Ινδικά Ιμαλάια

Παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών ,από την ορειβατική αποστολή που έγινε τον Αύγουστο  του 2016 στα Ινδικά Ιμαλάια, στην περιοχή Ladakh του Κασμίρ.                                                                                              Η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη απ' τους Nίκο Κρούπη, μέλος του ΟΠΟ Πύλης και αρχηγός της αποστολής, Γιώργο Μαργαρίτη μέλος του ΣΟΧ Τρικάλων και Πέτρο Τόλια, μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), κατάφερε στις 25 ημέρες που διήρκησε το μεγάλο ταξίδι να ξεπεράσει τους αρχικούς της στόχους και προσδοκίες.
Η ομάδα παρά τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία ανάβαση σε τέσσερις κορυφές πάνω απ τα έξι χιλιάδες μέτρα, Stok Kangri 6123 μέτρων, Mentok 1 6282 μέτρων, Mentok 2 6248 μέτρων και Mentok 3 6153 μέτρων. Οι παραπάνω κορυφές είναι οι ψηλότερες του ορεινού όγκου Stok Range των Ιμαλαΐων στην βορειοδυτική Ινδία.
Ενδιάμεσα αυτών των αναβάσεων η ομάδα έφτασε πολύ κοντά και σε έναν μεγάλο άθλο, καθώς επιχείρησε να σκαρφαλώσει στην απόκρημνη και ασκαρφάλωτη κορυφή Nya Kangri, 6480 μέτρων. Τα μέλη της αποστολής κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να ανεβάσουν την κατασκήνωσή τους σε υψόμετρο 5830 μέτρων κάτω ακριβώς απ την βόρεια και απότομη ράχη της κορυφής. Το βράδυ όμως πριν την ανάβαση και ενώ ετοιμάζονταν ο εξοπλισμός της ομάδας, ο καιρός άλλαξε δραματικά με ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση, σε λίγες ώρες το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους αναγκάζοντας την ομάδα πριν ακόμα ξημερώσει να εγκαταλείψει την όλη προσπάθεια και το βουνό.
Αξίζει να αναφερθεί πως σε όλες τις αναβάσεις η ομάδα κινήθηκε χωρίς την υποστήριξη από βαστάζους, μουλάρια, οδηγούς και μάγειρες, δηλαδή χωρίς την βοήθεια κανενός μέσου στο βουνό, παρά μόνο με τις δυνάμεις των ίδιων των ορειβατών, πραγματοποιώντας έτσι τις αναβάσεις καθαρά με αλπική μορφή.
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο στέκι του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αντιμάχου 3, δίπλα στον θερινό κινηματογράφο