Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Σοφάδων Τίμησε Τη Μνήμη Του Αγρότη – Αγωνιστή Χρήστου Σάλτα

Τη μνήμη του αγρότη – αγωνιστή Χρήστου Σάλτα – πρώτο θύμα των γεγονότων της Θεσσαλικής εξέγερσης των Κολίγων του 1910-  τίμησε ο Δήμος Σοφάδων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο χώρο της πλατείας Ανωγείου, όπου δεσπόζει η προτομή του αγωνιστή.
Αρχικά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ. Τιμοθέου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, την Εντεταλμένη Σύμβουλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεωργία Κόκκαλη- Κουβέλη, τον πρόεδρο του Τ.Σ Ανωγείου κ. Μάγγο, τον εγγονό  του αγωνιστή Αθανάσιο Σαλταγιάννη και τον εκπρόσωπο της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.
Εν συνεχεία ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Σοφάδων, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της εποχής, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σοφάδων τιμά τη μνήμη του αγωνιστή Χρήστου Σάλτα, όπως και των υπολοίπων θυμάτων της αγροτικής εξεγέρσεως του 1910 και συγχρόνως  διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση των μεγάλων γεγονότων της ιστορίας μας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.