Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ποια τα σημάδια ότι οι νεφροί δεν λειτουργούν φυσιολογικά; Πώς μπορείτε να προλάβετε την νεφροπάθεια;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια.
Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης, η οποία αν και αναστρέψιμη είναι δυνατόν να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενών στην αιμοκάθαρση, ενώ συνοδεύεται από αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας..
Η νεφροπάθεια προκαλείται, όταν οι νεφρώνες των νεφρών σας, που λειτουργούν ως φίλτρα αίματος, καταστρέφονται. Αυτό προκαλεί τη συσσώρευση αποβλήτων και υγρών μέσα στο σώμα. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού έχει θέμα την ευαισθητοποίηση για τις βλαβερές συνέπειες της παχυσαρκίας και η σχέση της με νεφρική νόσο, υποστηρίζοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Δεν είναι σπάνιο οι ασθενείς να χάνουν έως και το 90% της νεφρικής λειτουργίας τους προτού εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.
Τα πρώτα σημάδια ενδέχεται να είναι γενικά και μπορούν να συμπεριλαμβάνουν: Υπέρταση Αλλαγές στην όψη των ούρων Αίμα στα ούρα Αλλαγές στην ποσότητα των ούρων και των φορών ούρησης. ......................