Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 27 Μαρτίου η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του Δ. Σοφάδων, στα πλαίσια του διαλόγου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της χώρας. Ήταν η πρώτη από τις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους δήμους του Ν. Καρδίτσας, με τη δεύτερη να πραγματοποιείται στο Δ. Παλαμά.
Συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Σοφάδων, μέλη αγροτικών συλλόγων και επιχειρηματίες.
Από τους συμμετέχοντες τονίστηκε ότι η περιοχή του Δ. Σοφάδων είναι κατ’ εξοχήν αγροτική, ο αγροτικός τομέας δε, συνεισφέρει το 65% του πλούτου που παράγεται. Πρέπει, λοιπόν, να προσεχθεί ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας, ώστε να αποτελέσει την ατμομηχανή για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Να δοθεί έμφαση στην παραγωγή και προώθηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στη μείωση του κόστους των εφοδίων, στην υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του Ταυρωπού, στο σπάσιμο των καρτέλ, στην αγροτική αγορά.
Από πολλούς ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη της επιμόρφωσης των αγροτών μέσω των κέντρων διά βίου μάθησης, η μεταβίβαση δικαιωμάτων σε νέους αγρότες, καθώς και η συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και Ερευνητικά κέντρα (Εθνικό Κέντρο Βάμβακος, Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων).
Τέλος, τονίστηκε και η δυνατότητα ανάπτυξης του Τουρισμού, με επίκεντρο τα Ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου και Καίτσας και στην περιοχή της ιστορικής Ρεντίνας

Για τη  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αντωνίου Ηλίας

Συντονιστής