Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ημερίδα με θέμα :«ο ρόλος των κοινοτήτων στη συνοχή του Καλλικρατικού Δήμου» διοργανώθηκε στο Δήμο Μουζακίου

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση με θέμα «ο ρόλος των κοινοτήτων στη συνοχή του Καλλικρατικού Δήμου». διοργανώθηκε στο Μουζάκι με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Δήμου Μουζακίου και του Τμήματος Χωροταξίας του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οποία Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλίας και Αυτοδιοικητικοί της Γαλλίας αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνίκών.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και αναφέρθηκε στο σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης που ισχύει στη χώρα μας, κάνοντας γνωστό την πάγια και διαρκή διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης για περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους.
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Δημάρχους που είναι σήμερα εδώ, τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, τους καθηγητές των Πανεπιστημίων που υποστηρίζουν τη δουλειά μας, κυρίως τη Δήμαρχο κα Vialette Jeanne του Saint-Pierre-le-Chastel Γαλλίας και τους συνεργάτες της, όπως επίσης και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν ως αντικείμενο των διατριβών τους την περιοχή του Μουζακίου.
Είναι εξαιρετικής σημασίας η ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και δράσεων μεταξύ των δύο περιοχών της Ευρώπης και κυρίως ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας που θα ανοίξουμε μεταξύ του Δήμου Μουζακίου και των περιοχών της Γαλλίας.» Τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ Κωτσός
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Vialette Jeanne του Saint-Pierre-le-Chastel και αναφέρθηκε στη διάρθρωση των αυτοδιοικητικών θεσμών στη Γαλλία και στις δράσεις που προωθεί ο Δήμος της.
Επακολούθησαν εισηγήσεις από τους καθηγητές του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Γούσιος Δημήτρης και Μπεριάτο Ηλίας.
Κατόπιν το λόγο πήραν οι Δήμαρχοι Φαρκαδώνας κ. Μεριβάκης, Καλαμπάκας κ. Σινάνης και Αργιθέας κ. Τσιβόλα και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για το ρόλο, τα προβλήματα  και τη διάρθρωση της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα..
Στο τέλος ακολούθησε εκτενής συζήτηση και τέθηκαν θέματα τοπικής ανάπτυξης και προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.. Τσιούφη και Φασιανού, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ντούρβα.