Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπωσιακή Η Αποκριάτικη Παρέλαση Στους Σοφάδες

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια χρονιά, η αποκριάτικη παρέλαση στους Σοφάδες.
Το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, χιλιάδες Σοφαδίτισσες και Σοφαδίτες αλλά και κόσμος από άλλες περιοχές, αψήφησαν τον καιρό και συγκεντρώθηκαν στην οδό Κιερίου προκειμένου να παρακολουθήσουν το κορυφαίο καρναβαλικό δρώμενο του νομού.
Υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής, ένα ποτάμι χαράς και κεφιού πλημμύρισε την πόλη των Σοφάδων, παρασύροντας στους ρυθμούς της γιορτής μικρούς και μεγάλους.
Τα άρματα για μια ακόμη χρονιά πρόσφεραν αρκετό γέλιο, «επηρεαζόμενα» κυρίως από την επικαιρότητα.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των πεζοπόρων τμημάτων, με τις ομάδες μα εμφανίζονται με ευφάνταστα θέματα και κυρίως με όπλο το κέφι.
Συνολικά υπολογίζεται ότι στην Αποκριάτικη παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΣ συμμετείχαν 600 άτομα.

Παραδοσιακό Γλέντι
Χιλιάδες δημότες συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Κεντρική πλατεία των Σοφάδων, το οποίο διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠΣ σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων. Στο Παραδοσιακό γλέντι συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.
Πιο συγκεκριμένα στο Γλέντι του Σαββάτου εμφανίστηκαν σε Αποκριάτικα τραγούδια και χορούς τα μουσικοχορευτικά σύνολα:
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνδρας Χαλκιδικής
Χορευτικός Σύλλογος «το Σεργιάνι»
Σύλλογος Γυναικών Δομοκού «ΦΙΛΑΡΕΤΗ»
Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας
Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας
Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων