Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΡΙΩΝ» ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

            Στην ασφυκτικά γεμάτη από Καρδιτσιώτες αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης  στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών με την χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, την περασμένη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του διοργανωτή Συλλόγου.
            Εντυπωσιακή η εμφάνιση της 35μελούς χορωδίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Χρήστου Σάλτη η οποία ερμήνευσε δεκατέσσερις συνθέσεις σύγχρονης μουσικής διάσημων Ελλήνων και ξένων μουσουργών. Το πολυπληθές Καρδιτσιώτικο ακροατήριο, εμφανώς ενθουσιασμένο, χειροκρότησε θερμά τους συμπατριώτες Καρδιτσιώτες χορωδούς, τον μαέστρο και την πιανίστρια, Πέγκυ Κωτούζα για την εκπληκτική και πολύ ποιοτική συναυλία που παρακολούθησε.
Συγκινητική για όλους τους Καρδιτσιώτες ήταν η στιγμή που ο συμπατριώτης μας τραγουδιστής, Λάζαρος Γατσαποστόλης, πριν την έναρξη της συναυλίας, ερμήνευσε το «Τραγούδι της Καρδίτσας» μέσα σε ένα πανδαιμόνιο χειροκροτημάτων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου, Κων/νου Κουσαή, πλαισιωμένου από τα μέλη του Δ.Σ., ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον μαέστρο και τους 35 χορωδούς του «ΑΡΙΩΝΑ», αλλά και τους συμπατριώτες μας της Αττικής που έδωσαν και πάλι βροντερό «παρών», όπως πάντοτε και σε όλες τις εκδηλώσεις του κεντρικού αυτού φορέα των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Εν συνεχεία έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε κομμάτια που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας αλλά και στους 6 δήμους της ιδιαίτερης πατρίδας μας και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Δήμου Αργιθέας.
Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, Δημήτριος Τσιούμας, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τον διοργανωτή Σύλλογο για την πρόσκλησή του και απένειμε και σχετική τιμητική πλακέτα, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο οποίος συνεχάρη τον διοργανωτή Σύλλογο για την άρτια οργανωμένη εκδήλωσή του αλλά και την χορωδία «ΑΡΙΩΝ» για την άριστη εμφάνισή του.
Ξεχωριστό μέρος της εκδήλωσης υπήρξε η βράβευση από τον διοργανωτή Σύλλογο των διακεκριμένων συμπατριωτών Καρδιτσιωτών, του μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου και της ζωγράφου Βούλας Δόγια, που έχουν διαπρέψει στο χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού. Αφού αναγνώσθηκαν τα βιογραφικά τους σημειώματα, τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και στη συνέχεια οι βραβευθέντες στην αντιφώνησή τους, αφού ευχαρίστησαν τον διοργανωτή Σύλλογο, τόνισαν αμφότεροι ότι πάντοτε πηγή της έμπνευσής τους ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα τους, η Καρδίτσα, αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρεθέντων Καρδιτσιωτών,
            Άψογη από κάθε άποψη η οργάνωση και της εκδήλωσης αυτής από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας της Αθήνας και του Πειραιά να απολαύσουν μια Καρδιτσιώτικη καθαρά μουσική γιορτή που θα μείνει αλησμόνητη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος μοίρασε σε όλους κομμάτια της βασιλόπιτας, ενώ διένειμε σε όλους τους μικρούς Καρδιτσιώτες δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυχερός Καρδιτσιώτης που βρήκε το φλουρί έλαβε σαν δώρο δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στον πολυτελή παραδοσιακό ξενώνα «Το Αρχοντικό» στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, που ήταν μια ευγενική χορηγία προς τον διοργανωτή Σύλλογο του ξενώνα και του υπευθύνου αυτού, Γιώργου Γέρμανου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεξιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε γνωστό Καρδιτσιώτικο μεζεδοπωλείο της Αττικής την 35μελή χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, η οποία εν συνεχεία αναχώρησε για την Καρδίτσα.
            Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρεθέντων Καρδιτσιωτών, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Χ. Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κων. Τσιάρα, Κων. Μακρυγιάννης, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κων. Κούτρας, ο γνωστίος μουσικοσυνθέτης Λάκης Χαλκιάς, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ταξίαρχος Παναγιώτης Καπερώνης, ο Διοικητής της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημ. Κανούτας, ο πρ. Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρ. Σκαρτσίλας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, Αντ. Οικονόμου και Χ. Κουρής, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, Δημ. Ρήτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτών Αθήνας, Ολ. Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, Μ. Βλόντζου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Αθήνας, Γ. Βασιλούλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Κ. Μητσιώνη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σμοκοβιτών Αθήνας, Ανδρ. Μαρκαντώνης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, Δημ. Χατζηλέλεκας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Αθήνας, Δημ. Καταφυγιώτης. Έγγραφους χαιρετισμούς απέστειλαν ο Ευρωβουλευτής, Ν. Μαριάς, η Βουλευτής Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά, ο Βουλευτής Αττικής, Κ. Κατσίκης, ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατασούλας, ο πρ. Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων, Ηλ. Βλαχογιάννης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ενημερωτική ιστοσελίδα katafylli.gr και η διαφημιστική εταιρία L. KIN. GROUP.