Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

κράτα με να σε κρατώ…

Ήταν αρχές Οκτωβρίου 2016, όταν το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώθηκε για την πρόθεση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Καρδίτσας να κόψει αναρρωτική άδεια μετά από εγχείρηση, άρα να κόψει μισθό, σε νηπιαγωγό, μέλος του Συλλόγου μας.
Ενώ ήταν επίσημα γνωστό σε όλους (Διευθύντρια, Γραφείο, ΠΥΣΠΕ κλπ) ότι θα γινότανε προκαθορισμένο χειρουργείο σε κρατικό νοσοκομείο (υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά), η άδεια δεν προσκομίστηκε στην Δ/νση εντός 7ημέρου, όπως έπρεπε τυπικά αλλά στο σχολείο. Έτσι κρίθηκε εκπρόθεσμη. Αυτό ήταν το μέγα αμάρτημα. Συνέπεια αυτού, η περικοπή μισθού (αφαιρέθηκαν τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα!!!), η οποία έγινε - όλως τυχαίως – στην εκπαιδευτικό που ζήτησε διερεύνηση για την παράτυπη λειτουργία του Τ.Ε. στο Μουζάκι.
Για τέσσερις ολόκληρους μήνες το προεδρείο του Δ.Σ. «διερευνούσε» το θέμα, προσκρούοντας και στις κωλυσιεργίες της Διευθύντριας για συνάντηση μαζί της, παρά τις έντονες προσπάθειές μας για άμεση στήριξη του μέλους του Συλλόγου μας, καταγγέλλοντας, ως οφείλαμε, τέτοιες πρακτικές της διοίκησης. Και όταν η περικοπή μισθού πραγματοποιήθηκε, το ΔΣ κατά πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) προτίμησε μια χαλαρή ανακοίνωση, αρνούμενο πεισματικά και τον όρο καταγγελία εντοπίζοντας μάλιστα το «άδικο» στον νομοθέτη που προβλέπει συγκεκριμένο χρόνο υποβολής αναρρωτικής άδειας (σημειώνεται ότι μέλος της ΔΑΚΕ μάλιστα ψήφισε λευκό ακόμη και γι’ αυτή την ανακοίνωση).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

την πρακτική των ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ, οι οποίες «ρίχνοντας την μπάλα στην κερκίδα» με ανακοινώσεις για «δύσκολους καιρούς και ανάλγητους νόμους», δεν στέκονται  στο πλευρό της συναδέλφου, αρνούνται να κοινοποιήσουν  έστω την διαμαρτυρία αυτή στη ΔΟΕ και αποφεύγουν να στηλιτεύσουν την στάση της διοίκησης που εξαντλεί την τυπικότητα σε όποιον αντιπαρατίθεται μαζί της. Προφανώς, έτσι αισθάνονται την στήριξη των μελών του Συλλόγου. «Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

επίσης, την στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, που για καθαρά τυπικούς λόγους, προβαίνει σε περικοπή μισθού εκπαιδευτικού, όταν όλοι ήταν ενημερωμένοι για την επικείμενη εγχείρηση.
Στηλιτεύουμε
τέτοιες πρακτικές, συνδικαλιστικές και διοικητικές, και δηλώνουμε την αντίθεση και την απέχθειά μας.
Ενημερώνουμε πως δεν θα γίνουμε συνένοχοι και θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις υπερβολές, την αυθαιρεσία και την υποκρισία.
Να τους χαιρόμαστε!!!