Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στον αγώνα των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 27/1/2017 συζήτησε σχετικά με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου του Νομού που κατέρχεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
1. Δηλώνει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών της Καρδίτσας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες μεγάλες επιβαρύνσεις που έχουν επιφέρει οι αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης και φορολογίας τους:
Η μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, που σε συνδυασμό με την αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος , εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής, η επιπλέον φορολόγηση στο κρασί και το τσίπουρο, η δρομολογημένη από την νέα ΚΑΠ περικοπή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, και μια σειρά άλλων μέτρων σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού, επιδεινώνουν δραματικά την ήδη δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κόσμος.
2. Καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στην βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να είναι βιώσιμο και να κατοχυρώνεται το δικαίωμα των αγροτών να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους , προωθώντας παράλληλα την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων τεχνικών έργων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.
3. Θεωρεί οτι ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα της πραγματικής οικονομίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησής της και αναβίωσης της υπαίθρου μας, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.
4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, τον Περιφερειάρχη και τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.