Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πότε ο Τσίπρας έθεσε θέμα Χριστοφοράκου και Σόιμπλε στην Μέρκελ; Ποτέ! Δεν είναι ευγενικό!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υποκρισία, ψέματα, προπαγάνδα, συστηματική στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου με χρήση ψευδών ισχυρισμών και εκμετάλλευση της αρχής ότι ο λαός, απορροφημένος από τα προβλήματα της καθημερινής βιοπάλης, δεν είναι σε θέση να έχει συνεχώς μπροστά του όλα τα στοιχεία και να ανακαλεί στη μνήμη του τα πραγματικά περιστατικά: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λειτουργούν συνεχώς έχοντας ως οδηγό το σύνολο της «επιστήμης» της προπαγάνδας.
Από τις 12 Φεβρουαρίου του 2015 ως τις 3 Φεβρουαρίου του 2017, μέσα σε δύο χρόνια δηλαδή, ο κ. Τσίπρας έχει συναντηθεί με την κ. Μέρκελ 16 φορές και έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της 18 φορές. Δηλαδή, πιο… μερκελιστής πεθαίνεις!
Αλλά ο ίδιος και ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της ότι συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ για να υποβάλει… «διαπιστευτήρια υποταγής»!
Και όχι μόνον αυτό: Ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου, κατά την ομιλία του στην «Ώρα του πρωθυπουργού» και τις 11 Φεβρουαρίου, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας δεν σταμάτησε να ρωτά αν ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την καγκελάριο, θα της έθετε το θέμα της έκδοσης Χριστοφοράκου. Και δήλωνε βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε!
Συγγνώμη, αλλά μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας σε ποια από τις παραπάνω συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες του με την κ. Μέρκελ έθεσε ο ίδιος το θέμα;
Σας το λέω εγώ: Σε καμία!
Δεν μπορούσε άλλωστε κανένας να θέσει τέτοιο θέμα. Διότι, ως γνωστόν, καμία εκτελεστική εξουσία δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει. Αυτό (όπως άλλωστε συνέβη και με το θέμα του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών) στις Δημοκρατίες αποφασίζεται από τη δικαστική εξουσία.
Είναι τέτοιο το τυφλό μίσος του κ. Τσίπρα που αδιαφορεί για το γεγονός ότι δίνει επιχειρήματα και δίκιο στον Ερντογάν!
Στη Γερμανία, ήδη από τον Νοέμβριο του 2009 η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως (με δεδομένο ότι ο Χριστοφοράκος έχει και γερμανική υπηκοότητα) τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται το πρώην αφεντικό της Ζήμενς έχουν παραγραφεί βάσει του γερμανικού Δικαίου.
Επομένως, πώς θα μπορούσε η κ. Μέρκελ να… εκδώσει τον Χριστοφοράκο και τον οποιοδήποτε Χριστοφοράκο; Και πώς θα μπορούσε οποιοσδήποτε ξένος συνομιλητής της να της ζητήσει κάτι τέτοιο;
(Σημειώστε ότι τα εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο και Καραβέλα έχουν από πλευράς ελληνικής Δικαιοσύνης εκδοθεί από τις 5 Φεβρουαρίου 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά. Και ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Ζήμενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί εγκαίρως το πόρισμα).
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος… αναβάθμισε τις απαιτήσεις του από τη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε έχει θέσει θέμα έκδοσης.
Τον Ιανουάριο του 2013, όταν, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Βερολίνο και συναντήθηκε με την γερμανική ηγεσία, είπε (δήλωσή του 15ης Ιανουαρίου 2013), ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε ζήτησε τα στοιχεία της κατάθεσης Χριστοφοράκου ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης για τους Έλληνες πολιτικούς που λαδώθηκαν από τη Ζήμενς.
Είπε επί λέξει: «Ζητήσαμε από την γερμανική κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, αποστέλλοντας στην ελληνική Δικαιοσύνη τη δικογραφία Χριστοφοράκου».
Και τον Οκτώβριο του 2012, όταν μαζί με τον Καμμένο οργάνωναν τις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας καλούσε τον κ. Σαμαρά να ζητήσει από την κ. Μέρκελ να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο.
Ούτε αυτό μπορούσαν να κάνουν οι Μέρκελ και Σόιμπλε, αλλά πάντως ουδέποτε στο παρελθόν είχε ο κ. Τσίπρας ζητήσει έκδοση Χριστοφοράκου – ούτε από την γερμανική κυβέρνηση, ούτε από κανέναν άλλον, ούτε ως πρωθυπουργός ούτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και κάτι τελευταίο, ενδεικτικό της υποκρισίας και του ψεύδους:
Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, από το βήμα της Κ.Ε. του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας… παρακάλεσε (έτσι είπε, «παρακαλώ θερμά») την κ. Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών της από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας.
Ναι, αλλά στις 21 Οκτωβρίου 2016, όταν στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ερωτάται από τους δημοσιογράφους αν έθεσε θέμα Σόιμπλε στην καγκελάριο, απάντησε:
«Κοιτάξτε, όταν συνομιλεί ένας πρωθυπουργός με μια καγκελάριο δεν είναι ευγενικό να θέτει θέματα για άλλα στελέχη της κυβέρνησης»!
Δηλαδή, δεν είναι ευγενικό να το λέει στην ίδια ιδιωτικώς, αλλά είναι ευγενικό να την «παρακαλεί» δημοσίως από την ασφάλεια του βήματος της Κεντρικής Επιτροπής του!
Πραγματικά, μπροστά σε τέτοιο ψέμα και τέτοια διαστροφή της πραγματικότητας, η επιστήμη (και της προπαγάνδας) σηκώνει τα χέρια ψηλά!


πηγη elzoni