Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 25η Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της νέας εποχής, που έχει εγκαινιάσει, με την παρουσία της σε Διεθνείς Εκθέσεις θα συμμετάσχει στην «25η Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017», η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-10 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.
Σκοπός της Διεθνούς Εκθέσεως είναι η προώθηση φρούτων και λαχανικών για επαγγελματίες και χαρακτηριστικό της είναι ότι η έκθεση συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. H FRUIT LOGISTICA έχει καταστεί σημαντικό σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάζονται καινοτομίες, αλλά και στοιχεία για την εξέλιξη της παραγωγής και των εξαγωγών. Η FRUIT LOGISTICA τελευταία επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας και βιολογικά προϊόντα. Ταυτόχρονα απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.
Σημειώνεται ότι το 2016 η FRUIT LOGISTICA έκανε νέο ρεκόρ συμμετοχής με 2.891 εκθέτες από 84 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότερους από 75.000 εμπορικούς επισκέπτες από 135 χώρες.
Η εξασφαλισμένη μεγάλη συμμετοχή φορέων, επιχειρήσεων και κοινού στην έκθεση αυτή, προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και άλλους φορείς να προβάλουν το προϊόν τους στην παγκόσμια αγορά, να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες αλλά και να προσεγγίσουν στοχευμένα τις μεγάλες αγορές.
Με τη συμμετοχή της στην έκθεση η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμβάλλει στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ώστε να ενισχυθούν οι παραγωγοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ανάσα στην τοπική οικονομία αυτήν την δύσκολη περίοδο για την χώρα.