Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η χρηματοδότηση για 3 χρόνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην αλληλεγγύη στους ασθενέστερους»


Στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η πράξη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Καρδίτσας» προϋπολογισμού 243.360 €. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας είναι ο Δήμος Καρδίτσας, για τη λειτουργία των Δομών παροχής υπηρεσιών κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου σε τουλάχιστον 200 ωφελούμενους για διάρκεια 3 έτη. Το έργο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). 

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην αλληλεγγύη στους ασθενέστερους. Πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας. Η συγκεκριμένη δράση, που σημειωτέον θα υλοποιηθεί και στις 3 άλλες πρωτεύουσες νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάσσεται αφενός στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής (για την προγραμματική περίοδο 2014-2020), αφετέρου στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου της χώρας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών εθνικής εμβέλειας που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην κοινωνική ένταξη.».

Με τη δράση αυτή υποστηρίζεται η λειτουργία δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο), οι οποίες – ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο δημιουργούν οικονομικές και κοινωνικές οικονομίες κλίμακας στο πεδίο παρέμβασης. Η δράση στοχεύει στην ανακούφιση των συνεπειών της φτώχειας μέρους των κοινωνικών ομάδων του Δήμου Καρδίτσας, που πλήττονται ή απειλούνται εντονότερα από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.