Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων Για Τον Αποχιονισμό

Ύστερα από πολλά χρόνια, σχεδόν 15 , ο Δήμος μας καλύφθηκε σε όλη την έκτασή του από χιόνι το ύψος του οποίου ξεπέρασε το μισό μέτρο. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ουδείς προέβλεψε τη σφοδρότητά τους,  τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών λειτούργησαν υποδειγματικά.
Το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Σοφάδων, βρέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά η ισχυρή χιονόπτωση  και οι δυσχερέστατες καιρικές συνθήκες.
Ο σχεδιασμός εφαρμόστηκε με πλήρη συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου. Η δημοτική αρχή έλαβε εγκαίρως μέτρα κάτω από δύσκολες συνθήκες με παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά αλλά οι προσπάθειές μας συνεχίζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.
Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτές όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου και     προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε μικρότερους δρόμους, όταν την ίδια ώρα πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν παραλύσει.
Παρά τις δυσκολίες, η ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου στις ανάγκες που προέκυψαν πριν και κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε ήταν άρτια.
Πιο συγκεκριμένα
-Προβλέψαμε και προμηθευτήκαμε το αναγκαίο αλάτι έγκαιρα, όταν άλλοι Δήμοι είναι γνωστό ότι αδυνατούσαν
– Τοποθετήσαμε ποσότητες αλατιού σε κεντρικά σημεία της πόλης ώστε να μπορούν να τα προμηθεύονται και οι δημότες
– Συντηρήσαμε και ελέγξαμε τη λειτουργία των εκχιονιστικών μας μέσων, τα οποία όταν τα παραλάβαμε ήταν αφημένα στην τύχη. Πλην ενός, του οποίου η επισκευή δεν κατέστη εφικτή, όλα τα διαθέσιμα οχήματα ρίχτηκαν στην μάχη του αποχιονισμού από την πρώτη στιγμή
-Συγκαλέσαμε από πολύ νωρίς τα θεσμοθετημένα Συντονιστικά Οργανα για ενημέρωση και οδηγίες.
-Κατανείμαμε και τηρήσαμε τις Υπηρεσίες μας σε 24ωρη επιφυλακή .
-Στηρίξαμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σοφάδων και συνεργαστήκαμε με απόλυτη επιτυχία με τους Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων και του Α.Τ. Σοφάδων
-Προβλέψαμε και προετοιμάσαμε τη μίσθωση ιδιωτικών εκχιονιστικών μέσων
-Ενημερώσαμε  τους Δημότες τόσο για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για τον αποχιονισμό όσο και από τη ΔΕΥΑ Σοφάδων για την υπερκατανάλωση νερού
-Λειτουργήσαμε με επιτυχία τους θερμαινόμενους χώρους
-Φροντίσαμε για την 24ωρη λειτουργία δομών όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΕΠ αλλά και την διακομιδή συνδημοτών μας που έχρηζαν άμεσης βοήθειας (νεφροπαθείς)
-Διασφαλίσαμε το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής ανοίγοντας προσβάσεις στις κτηνοτροφικές μονάδες
-Διατηρήσαμε συνεχώς ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες

Εν ολίγοις, ο Δήμος Σοφάδων με τις υπηρεσίες του αντιμετώπισε με επιτυχία το κύμα κακοκαιρίας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της διοίκησης του Δήμου και σε όλους τους εργαζόμενους του , για την ακούραστη σε 24ωρη βάση ανταπόκριση τους . Επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους εθελοντές και τους δημότες που συνέβαλαν και αυτοί στις προσπάθειες μας, αλλά και σε εκκοκκιστικές μονάδες που διέθεσαν μηχανήματα.