Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η κομπορρημοσύνη σε όλο της το μεγαλείο

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr


Το τελευταίο διάστημα έχουμε περάσει σε μια άλλη διάσταση. Δεν φτάνει αυτά που υποφέρουμε αλλά έχουμε φτάσει να ακούμε πράγματα που διαψεύδουν τα ίδια μας τα μάτια.
Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Πολιτικά πρόσωπα το τελευταίο διάστημα προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν και προκαλούν τόσο που όπως λέει ο λαός σε βγάζουν από τα ρούχα σου.
Μια τέτοια δήλωση έγινε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος είπε "Το τελευταίο διάστημα δεν βλέπω ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια...." Και πριν από λίγο είναι χαρακτηριστικό στο κανάλι έλεγαν για την επιτυχία που έχει το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και τους τόνους τρόφιμα που συγκεντρώνουν και τα προσφέρουν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάλλον η αλαζονεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον φτάνει σε όρια θράσους. Γεμάτη η Αθήνα από άστεγους που παρά τον χιονιά δεν ήθελαν να φύγουν από την γωνιά που έχουν αφήσει την κουβέρτα τους, για να μην χάσουν και αυτό το ελάχιστο που τους έχει μείνει. Όλες οι επίσημες εκθέσεις, δείχνουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει φτωχοποιηθεί. Έχει αυξηθεί η φτώχια και έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις που κλείνουν, οι ελευθεροεπαγγελματίες κλείνουν άρον άρον τα μπλοκάκια τους, για να διαφυλάξουν κάτι από αυτά που τους έχουν μείνει και να μη κινδυνέψουν να χάσουν και το σπίτι τους. Έχουν φτάσει οι μισθοί να είναι του τετραώρου και να υπάρχουν άνθρωποι με πτυχία και ένα σωρό περγαμηνές που πριν την κρίση είχαν υψηλές θέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις, τώρα να δέχονται να δουλεύουν σαν δουλοπάροικοι για 250Ευρώ!! τον μήνα. ......................