Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Δριμύτατη απάντηση Πολάκη για το Νοσοκομείο Θήρας, επιβεβαιώνοντας όμως τα προβλήματα

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr


Μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, απαντώντας στο ρεπορτάζ για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, στο Πρώτο Θέμα, με τα πιο σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σαν μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά περιμένουν την αποτυχία του εγχειρήματος λειτουργίας του Γ.Ν. Θήρας ως δημόσιου νοσοκομείου, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας. Όσο βρόμικος κι αν είναι ο πόλεμος εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα του Γ.Ν. Θήρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεσμεύεται ότι αυτό θα παραμείνει ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όποιον πολίτη της χώρας το έχει ανάγκη, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το Υπουργείο.
Όμως με τα γραφόμενα του ο αν. Υπουργός Υγείας επιβεβαιώνει δύο πράγματα. Ότι δεν έχει ακόμα το Νοσοκομείο στελεχωθεί και φυσικά μέχρι και σήμερα υπάρχει θέμα στέγης για το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Γι αυτό και τελικά πάνε εργαζόμενοι, από τον περασμένο Ιούνιο, στο Νοσοκομείο και μετά από λίγο φεύγουν. Τα 800 Ευρώ δεν φτάνουν ούτε για στέγη (θυμίζω ότι τους ζητούσαν 400 και 500 Ευρώ τον μήνα το περασμένο καλοκαίρι), ούτε φυσικά για σίτιση. ......................