Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ ΣΤΑ «ΜΕΤΡΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΚΟΦΤΕΣ» ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ σηματοδοτεί το νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα απ' το αν αυτά νομοθετηθούν άμεσα ή αργότερα και ξεμπροστιάζει το "κρυφτούλι" που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όλο αυτό το διάστημα, για να ξεγελάσει το λαό. Τι μας λέει η κυβέρνηση;
1. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, κρύβοντας ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι' αυτά, μέσω και της χρονικής επέκτασης του αυτόματου "κόφτη" και των ματωμένων πλεονασμάτων, μαζί με όλα όσα περιέχονται στη δεύτερη "αξιολόγηση".
2. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν απαίτηση μόνο του "κακού" ΔΝΤ, κρύβοντας ότι αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις συνολικά της ΕΕ - Γιούρογκρουπ, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας και πάνω απ' όλα αποτελούν απαιτήσεις του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο δελτίο του ΣΕΒ.
3.  Η  κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τα υψηλά πλεονάσματα αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων, κρύβοντας ότι προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η διατήρηση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτά είναι τα τρία μεγάλα ψέματα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή οι κυυβερνήσεις να πορεύονται με «μυστικά και ψέματα».
Βέβαια μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα πώς θα επιχειρήσει να «πλασάρει» η κυβέρνηση μια ενδεχόμενη συμφωνία: Οι πιέσεις των δανειστών, το κακό ΔΝΤ, οι αντιστάσεις της «αριστερής» κυβέρνησης, οι απειλές ακόμα και για Grexit και τελικά ο «επώδυνος συμβιβασμός».
Αυτό που κρύβει συστηματικά η κυβέρνηση, όπως έκαναν λίγο - πολύ και οι προηγούμενες, είναι ότι με τους «δανειστές» βρίσκεται από την ίδια μεριά του τραπεζιού, έχει ως κοινή βάση και στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Οποια όμως και αν είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, τα πράγματα για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι δυσοίωνα.
 Γι' αυτό για ακόμα μια φορά ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και στη ΝΔ και τ' άλλα κόμματα, που, στο όνομα δήθεν της "αλήθειας" και του "ρεαλισμού", ζητούν απ' το λαό να υποταχθεί πλήρως σ' αυτήν τη βάρβαρη πολιτική.
Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Σε αυτήν την ατελείωτη πορεία επιδείνωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που είναι ταυτισμένη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, δεν υπάρχει επιστροφή.
Δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο αυτού του βάρβαρου συστήματος.
 Και εάν πρόκειται ο λαός να περιμένει μέχρι το 2040, 2050, 2060 ή 2070 για να ζήσει την πιθανότητα μιας μικρής μείωσης της ανεργίας - όπως λένε οι ίδιοι οι αξιωματούχοι των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών - τότε μάλλον πρέπει να σκεφτεί πως άλλη είναι η μοναδική πραγματική διέξοδος που εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Να οργανώσει τον αγώνα του για να ανακόψει αυτή την επίθεση σήμερα και να παλέψει σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου.