Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επίσκεψη  στην Εφορεία Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε η Βουλευτής Καρδίτσας του Σύριζα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με  την προϊσταμένη  κ.  Μαρία Βαϊοπούλου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και τέθηκαν  ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τα μνημεία του νομού και την δραστηριότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Κοινή διαπίστωση η ιστορική σπουδαιότητα των μνημείων του νομού μας ,η ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης τους στο ευρύ κοινό.
Η  βουλευτής   ενημερώθηκε λεπτομερώς από την προϊσταμένη  για τις ανάγκες ,τις προτεραιότητες  και τα προβλήματα της υπηρεσίας .
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα  που αφορούν την επέκταση του Αρχαιολογικού μουσείου , την  άμεση ανάγκη συντήρησης και   αξιοποίησης του Θολωτού Τάφου Γεωργικού, του Αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στην Μητρόπολη, του  φωτισμού  της πυριτιδαποθήκης στο Φανάρι, τη δημιουργία ανοικτού μουσείου στη Φίλια .
Παράλληλα ειδική αναφορά έγινε  για τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία του νομού όπως  η  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παλιουρίου αλλά και βυζαντινών μνημείων της ευρύτερης περιοχής  Μουζακίου - Αργιθέας, για τα γεφύρια του νομού καθώς και για το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης στην Ρεντίνα.

Στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε τονίστηκε   η αναγκαιότητα   συνεργασίας και συντονισμού  όλων των εμπλεκόμενων φορέων . Προς την κατεύθυνση αυτή τόσο η βουλευτής όσο και η κ. Βαϊοπούλου συμφώνησαν να πάρουν μία σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα μνημεία του νομού