Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δ.Π.Κ.-Ο ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ – ΠΑΛΕΨΕΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. ΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εκεί που το άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!. Όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και πιθανώς ετοιμάζουν και 4ο στο όνομα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.
 Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Εφαρμόζονται σε όλη την Ε.Ε. και πριν την έναρξη της κρίσης. Με στόχο την φτηνή εργατική δύναμη για να αυξήσει τα κέρδη το κεφάλαιο και την αρχή της ανταποδοτικότητας στο ασφαλιστικό σύστημα για να φορτώσει όλα τα βάρη της εργοδοσίας και του κράτους τους στους εργαζόμενους.
 Ο πραγματικός αντίπαλος έχει ονοματεπώνυμο: Είναι  οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 Έρχονται τα χειρότερα με τον μανδύα της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨. Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών θα μεταφρασθεί σε ευημερία για όλους, είναι καθαρή εξαπάτηση είναι μεγάλο ψέμα. Οι μισθοί κάτω των 500 ευρώ, η κατάργηση επιδομάτων και δικαιωμάτων, ο ελαστικός χρόνος εργασίας, οι φόροι και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα είναι η ουσία της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨ που ευαγγελίζονται.
 Το ΟΕΕ συνέβαλε στην επεξεργασία και την στήριξη των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Τοποθετείται από την σκοπιά του κεφαλαίου και των συμφερόντων των μονοπωλίων. Στήριξε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΟΕΕ υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποδέχτηκαν τους ν.2515/97,ν.3842/10, ν.3919/11 και ν.4152/13 που επιβάλλουν εντατικοποίηση της εργασίας, την ποινικοποίηση του επαγγέλματος, τη μετακύλιση των ευθυνών της εργοδοσίας και του κράτους στο εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα επιβάλλουν τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και την «διά βίου μάθηση» αύριο την «πιστοποίηση» για συγκεντρώσουν την δουλειά  σε μεγάλες λογιστικές, ελεγκτικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις.
 Η κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή του «κόφτη» στο ΟΕΕ με πρόσχημα τη διαπίστωση ελλειμμάτων στους ισολογισμούς του ως ΝΠΔΔ. Η Κεντρική διοίκηση με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΔΑΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ υπερψήφισε την αναπροσαρμογή.
 Στο ασφαλιστικό η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει συναινετικό ρόλο όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις και τελικά το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ,  ως πρόταση του ΟΕΕ, είναι στην ουσία παραλλαγή της κυβερνητικής πρότασης.
 Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο) αντιτάχθηκαν  με κάθε μέσο σε αυτά τα νομοθετήματα.
 Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ,ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ.α.) με τη στήριξη της ΠΟΦΕΕ και ΑΚΙΟΕ νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν εκφυλιστικές τακτικές στα όργανα του ΟΕΕ.
 Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριξε τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ και θέλει το ΟΕΕ ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης.
 Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ-«Διαδικτυακή» δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική και γίνονται στηρίγματα της κάθε κυβέρνησης.
  Η ΑΡΣΥΟ (συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ) με το ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή» δεν αμφισβητούν το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο με διαφορετική διαχείριση.      
 Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η στάση και η πρακτική της στο ΟΕΕ.
 Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο) :
 Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές πολιτικές του ΟΕΕ.
 Στήριξε τις κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.
 Αποκάλυψε τα αίτια και τον χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης.
 Η ΔΠΚ-Ο καλεί να τους οικονομολόγους να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο) συμβάλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Δίνει ελπίδα και προοπτική για ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Βάζει εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής.
 Η δράση και η στάση της ΔΠΚ-Ο είναι το δικός μας διαπιστευτήριο με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου.

ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΠΚ-Ο