Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σεμινάρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι…
Και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»…

Γι αυτό… «μάθε τέχνη κι άστηνε, κι όταν πεινάσεις, πιάστηνε» !
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στα πλαίσια της διαρκούς δράσης τους «Οι Πέμπτες αλλιώς..», διοργανώνουν σειρά εργαστηριακών σεμιναρίων επεξεργασίας, μακροχρόνιας συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων.
Στόχος μας είναι να μάθουμε να αξιοποιούμε τα πλούσια δώρα της ελληνικής γης, και να τα απολαμβάνουμε ολόκληρο τον χρόνο, συμβάλλοντας οι ίδιοι στην παρασκευή τους! Όλα τα τρόφιμα που θα παρασκευαστούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα δοθούν για την ενίσχυση των οικογενειών που υποστηρίζει το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν, και θα τα διεξάγει ο εθελοντής μας κ. Γεράσιμος Ζαμπούνης, πρώην Ελεγκτής Γεωργικών Βιομηχανιών της Διεύθυνσης Γεωργίας Λάρισας.
Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν συμμετοχή στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών (Παναγούλη 37 & Μανδηλαρά) ή στα τηλέφωνα 6955949465, 6974091819 και 2413011972, για να μπορέσουν να σχηματιστούν οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας.
Η πρώτη συνάντηση, με θέμα την επεξεργασία και παρασκευή διαφόρων τύπων ελιών, θα γίνει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, στις 5:30 μμ. στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.