Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Στον ρου των αιθεροβαμόνων παροτρύνσεων και προπετασμάτων πικρών και γκριζόμαυρων καπνών

Aπό τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα


Την αφορμή γι’ αυτό το ξέσπασμα-σχόλιο που ακολουθεί, μας την έδωσε μια …εξιδανικευμένη πρόταση πρώην βουλευτή της Ν.Δ. την οποία, κατέθεσε «προς κάθε αρμόδιο πολιτικό παράγοντα»… «με αφορμή την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Νιάρχος…» όπως διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα των Τρικάλων,(δες εδώ)  http://energospolitis.gr/protasi-xatzigaki-gia-ompama/,στις 18-11-2016. Ο τίτλος του σχόλιου του εν λόγω πρώην βουλευτή της Ν.Δ.«Να διδάσκεται στα σχολεία η ομιλία του Ομπάμα», πυροδότησε τις σκέψεις μας έτσι που να διαπιστώνεται περίτρανα γιατί και πώς βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε.
Λοιπόν, «άλλη καμιά άτοπη και ανθελληνική επιθυμία υπάρχει; Βρε! Είμαστε καλά; Υπάρχει ίχνος σοβαρότητας σ' αυτή την έρμη Χώρα; Τελικά τα έρμα μυαλά παθαίνουν και με το ψιλόκρυο διαστολές; Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς αυτό το ανθελληνικό …ταμπεραμέντο; Στο σβέρκο μας τους έχουμε, να τους βάλουμε και στο πνεύμα μας, σημαίνει αντίο Ελλαδίτσα για πάντα...» (17-11-2016. Τάδε έφη Β.Φ)
Τάχα προς τα εκεί δεν πάμε; Ο πολύ «πατριωτισμός» στις μέρες μας υπέρ των μεταναστευτικών, λαθραίων και μη γιγαντιαίων κυμάτων, οι προτροπές προς τον ...εθελοντισμό όλων των επιπέδων, η ύπαρξη των κοινωνικών συσσιτίων, οι πολυδιάσπαρτες και πολυμιλημένες ΜΚΟ, οι «οργισμένες» φωνές και το … σηκωμένο δάχτυλο του ΟΗΕ-Ύπατη Αρμοστεία για την παύση του Πολέμου στη Συρία, και μύρια άλλα, ευτράπελα θα πούμε εμείς διαχωρίζοντας το γκεμπελικό «όλοι μαζί μπορούμε» από το πραγματικό, που δυστυχώς, δεν μπορούμε να συγκροτηθούμε και να λειτουργήσουμε σαν λαός ενωμένος· δυνατός…
Όλα τα προαναφερόμενα, ατέρμονα, αφύσικα, ανήθικα και εξωπραγματικά, όπως η φυγή των ελλήνων μεταναστών του 21ου αιώνα δεν είναι τυχαία. Καμιά μετανάστευση δεν ήταν τυχαία. Μετανάστες από τη μια και παράλληλα Χώρα υποδοχής μεταναστών, αυτό δε συμβιβάζεται..., και μη βιαστεί κανένας ανεγκέφαλος να σκεφτεί ...πατριωτικά. Τη μετανάστευση ο γράφων την έχει στο πετσί του… Οι άμοιροι οι πρόσφυγες, γιατί έγιναν πρόσφυγες; Γιατί τους διέλυσαν τις πατρίδες τους και τους βάλανε σε δρόμους μισεμού; Τι έκανε ο Ομπάμα εκτός από πόλεμο… και όχι μόνο ο Ομπάμα, για να τον βάλουμε εμείς στα σχολειά μας…;
Ανεργία, φόροι, φτώχεια, κλείσιμο επιχειρήσεων, ο ρατσισμός ανθεί, η εγκληματικότητα κυριαρχεί, η κομματική πλέμπα…, αμέ τι νομίζετε, σε πλέμπα έχουν αναβαθμιστεί όλοι σχεδόν οι βουλευτές, αλωνίζουν στα τηλεοπτικά κανάλια και η δίνη σφίγγει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα και τους πολίτες της. Η τρομοκρατία, με ό, τι συνεπάγεται βρίσκετε στα σπίτια μας. Φτάσαμε πλέον να σκιαζόμαστε και τη σκιά μας και η αστυνομική φύλαξη δεν αρκεί. Και αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον εντάσσεται στον αστερισμό της προπαρασκευαστικής-μεταβατικής περιόδου, η οποία ήδη έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά εποικισμού ιδιαίτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα με την έναρξη των Πολέμων στη Μέση Ανατολή και του Πολέμου στη Συρία-, το ανακάτωμα της ελληνικής κοινωνίας το πιστοποιεί- και ο κύριος Χατζηδάκης προτρέπει «κάθε αρμόδιο πολιτικό παράγοντα»… «Να διδάσκεται στα σχολεία η ομιλία του Ομπάμα». Βέβαια άτοπη και η προτροπή και στους ομοίους του («πολιτικούς» παράγοντες) αφού  την γκεμπελική προπαγάνδα την κάνουν έτσι και αλλιώς.
Λοιπόν μιας και έγινε αναφορά στον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα θα παραθέσουμε παλιό μας σχόλιο έτσι ώστε και ο ρους των αιθεροβαμόνων παροτρύνσεων και προπετασμάτων πικρών και γκριζόμαυρων καπνών να αλλάξει πορεία και οι άσχετοι ή ανεγκέφαλοι να πληροφορηθούν.
……………………………………………………………………………
Ναι στην Παγκοσμιοποίηση των λαών, όχι στην «παγκοσμιοποίηση» των τραπεζών και των όπλων…!

Από το αρχείο του 2003 - Γράφει ο Πολίτης, Βάιος Φασούλας

Αυτό ήταν το Παγκόσμιο  μήνυμα και μ’ αυτό έδειξαν τη δύναμή τους οι Άνθρωποι του Πλανήτη μας. Έτσι έγινε πλέον πλατιά σαφές ότι μια ομάδα «ανθρώπων», η Αμερική, δεν είναι υπερδύναμη, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν φερέφωνα των ιμπεριαλιστών-φασιστών. Υπερδύναμη είναι μόνο ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ που μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, όπως πρόσφατα ζήσαμε την αναμφισβήτητη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Αν οι περισσότερες κυβερνήσεις-φαντάσματα της Δύσης, μεταξύ και της ελληνικής κυβέρνησης, είχαν την ελαχίστη αξιοπρέπεια, θάρρος και περηφάνια, δεν θα φτάναμε σε τέτοιες κινητοποιήσεις. Δε θα φτάναμε ποτέ να διακινδυνεύσουμε την δολοφονία, ποιος ξέρει πόσο ακόμα συνανθρώπων μας και τη διάλυση του Πλανήτη. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι μετά την Παγκόσμια διαδήλωση, που βούιξε σαν εγκέλαδος και ταρακούνησε τον Πλανήτη και κεραυνοβόλησε τα μυαλά των δίποδων τυράννων και απ’ τη βοή αφήνιασαν σαν «κουρντισμένα» μουλάρια, ότι οι λαοί πρέπει να μείνουν καθησυχασμένοι. Θα είναι μέγα και ασυγχώρητο λάθος να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Για την πραγμάτωση της ειρήνης και της Παγκοσμιοποίησης των λαών, η Μεγάλη Μέρα τις 15.02.2003 με το Μεγάλο Όχι στον Πόλεμο Ναι στην ειρήνη δεν ήταν [v1] παρά μόνο η Παγκόσμια αφετηρία για την  α ν α τ ρ ο π ή  των πολεμοχαρών κυβερνήσεων και το οδήγημα των Μπους, Μπλερ και των ομοίων τους στο διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίες πολέμων. Τα μιάσματα που συσσωρεύτηκαν γύρω από τον παράφρονα αμερικανό πρόεδρο, πρέπει να περάσουν από τις αίθουσες των μεγάλων δικαστηρίων με δικαστές τους λαούς που δοκιμάστηκαν και ξεκληρίστηκαν χάρη στην παραφροσύνη και στο πετρέλαιο και να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι άλλοι «εγκληματίες» για να γίνει χώρος.
  Παρεμπιπτόντως πρώτος πρέπει να δικαστεί ο σαξοφωνίστας!! και περιβόητος ερωτιάρης …φτου!... στον κόρφο μας, αλλά «δημοκρατικός» Κλίντον και σφαγέας του σέρβικου λαού, ο οποίος βρίσκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Μπους και βεβαίως ο αρχιληστής και δολοφόνος Γκορμπατσόφ, οι οποίοι, όπως πληροφορούμαστε, θα εκδώσουν και βιβλία -παραμύθια παιδικά, ώστε να μπορούν να αποβλακώνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία... Ο κ. Κλίντον θα μπορούσε να εκδώσει βιβλία πόρνο και όλων των μορφών ανήθικα ή ανώμαλα αλλά, άνθρωποι που αγωνίζεστε για την παγκοσμιοποίηση των λαών, όχι βιβλία αιματηρών δολοφόνων συγγραφέων. Αίσχος για τον Παγκόσμιο κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών που δεν έχει καταγγείλει το φασιστικό μίασμα ακόμα.  
Αυτές είναι οι «δημοκρατικές» κοινωνίες με πρωταγωνίστρια την Αμερική που αν και μικρή στην ηλικία της, έχει δώσει δείγματα γραφής στην ανθρωπότητα για τη «δημοκρατικότητά» της. Κάπως έτσι διατύπωσε ο κούρος υπουργός εξωτερικών της μεγάλης Ηπείρου, τη χώρα των παθών και μήτρα των εγκληματιών του 2οου και 21ου αιώνα.
Για όλα αυτά δεκάδες χρόνια τώρα συνεργάστηκαν γήινοι βρικόλακες της Δύσης, διάολοι και αρχιδιάολοι μετατρέποντας τη γη μας σε καθημερινή κόλαση. Μεγιστοποιημένη προπαγάνδα, «νέος» τρόπος ζωής, αέναη προσπάθεια για τη διαμόρφωση της νέας γενιάς σε μελλοντικούς «ιππότες» της «Pax Americana», που όμως δεν καταφέρνετε. Τα μεγαλύτερα αγκωνάρια των ανθρωποθαλασσών στην Παγκόσμια διαδήλωση ενάντια στον Πόλεμο, ήταν της νέας γενιάς.
Έτσι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ο Πόλεμος δεν αποφεύχθηκε ακόμα, το ελπίζουμε, και η επαγρύπνηση των λαών, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή έναντι των γήινων βρικολάκων. Η καταπολέμηση του λαίλαπα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τους παράγοντες λαούς διεκδικώντας παράλληλα και την ανατροπή των κυβερνήσεών τους, που τάσσονται υπέρ του Πολέμου και την αντικατάστασή τους με πλουραλιστικές-μεταβατικές κυβερνήσεις με την παρουσία όλων των κομμάτων.
Κλείνοντας θα παραθέσουμε δυο μικρά αποσπάσματα. Ένα διαχρονικό, από τη Γερμανία κι ένα επίκαιρο από την Αυστραλία. Στην εποχή της η Pόζα Λούξεμπουργκ έλεγε: «Σύμφωνα με τη δική μας άποψη, τον πόλεμο τον διεξάγει όλος ο λαός. Σ αυτόν ανήκει να αποφασίσει για τον πόλεμο ή για την ειρήνη…» Και από την Αυστραλία μια άλλη φωνή λέει: «Αυτοί... αν δεν ακούσουν τη φωνή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που βγήκαν έξαλλοι στους δρόμους όλου του κόσμου και διαμαρτυρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο θα τους καταδικάσει η ιστορία…»
Ε .Ε. – Γερμανία  Φλεβάρης 12. 2003   www.fasoulas.de  *  vaios@fasoulas.de 
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβρης 21  2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de