Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Έγγραφο στον Υπουργό Γεωργίας από το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό για την αποτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός απέστειλε εκ νέου έγγραφο προς τον Υπουργό Γεωργίας και τον ΕΛΓΑ για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου.
Το κείμενος της επιστολής του κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Οι έντονες και επαναλαμβανόμενες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο και συνεχίζουν μέχρι σήμερα δημιούργησαν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες  στη συλλογή των  καλλιεργειών του Δήμου μας. 
Αποτέλεσμα αυτών είναι να μην έχει συγκομιστεί ακόμη και μέχρι στιγμής ένα μεγάλο μέρος των καλλιεργειών καλαμποκιού και βαμβακιού λόγω της αδυναμίας των συλλεκτικών μηχανών να κινηθούν εντός ημιπλημμυρισμένων χωραφιών. 
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος της πλήρους καταστροφής της παραγωγής και στην καλύτερη περίπτωση η μη έγκαιρη συγκομιδή της παραγωγής θα οδηγήσει στον υποβιβασμό της αρχικά αναμενόμενης ποσότητας αλλά και ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.
Οι οικονομικές επιπτώσεις των παραπάνω αναφερομένων ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική κατάσταση θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στους αγρότες της περιοχής μας. 
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών και την το δυνατό γρηγορότερο καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες».