Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ


Η επίσκεψη Ομπάμα τελείωσε με τους Αμερικανούς να παίρνουν αυτό που θέλουν (την Ελλάδα ως μια απέραντη Νατοϊκή βάση και καμιά 20αριά αεροπλάνα)  και να αφήνουν υποσχέσεις, με ευχάριστα επικοινωνιακά  λόγια για το δημόσιο χρέος. (Το κυπριακό ψήνεται ακόμα..)
  Η «διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης με τους «θεσμούς» προχωράει ακόμη περισσότερο την υποταγή των εργαζομένων στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Βυθίζει την κοινωνία στην απελπισία και σκορπά την απογοήτευση. Οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων, περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, αλλοίωση του Δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας βαφτίζονται προαπαιτούμενα.

  Η αντιπολίτευση, αξιωματική (ΝΔ)  και ελλάσων (ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων), ανασχηματίζει ή αναπαλαιώνει αντιστοίχως  το μνημονιακό της προσωπείο,  εναλλάσσει, κατά περίσταση, τη ρητορική της από το ρόλο του μνημονιοφύλακα στο ρόλο του «δεν  ξέρω», «δεν είδα τίποτα για το φόνο», « δεν ζούσα εδώ τα τελευταία χρόνια». 
Με όλους αυτούς απέναντι και με το φασισμό να δηλητηριάζει και να απειλεί να ριζώσει στην εξαθλιωμένη και απελπισμένη ελληνική κοινωνία δεν έχουμε άλλο δρόμο εκτός από το δρόμο της συλλογικής στάσης της συναδελφικής αλληλεγγύης και του αγώνα. Στην απεργία της 24ης Νοέμβρη συμμετέχουμε γιατί ο δρόμος μας δεν ανοίγει με  αυταπάτες για εύκολες και ανέξοδες λύσεις,  με  ανάθεση και ιδιώτευση, χωρίς σύγκρουση με την υποκρισία του κρατικοδίαιτου, κάθε είδους κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την λογική της ήττας και της μετάθεσης της πάλης όταν ωριμάσουν οι συνθήκες που αυτοεκπληρώνεται στις απανωτές ήττες και υποχωρήσεις. Γιατί η απεργία πρέπει να πετύχει σε πείσμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών  οι οποίες στην πραγματικότητα την υπονομεύουν!!! 

Συγκέντρωση, Πέμπτη 24 Νοέμβρη,10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι…