Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Allas mag ladik! … Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!

Prost, Europa! Prost! Saglikli Aurupa! -Allas mag ladik  -Στην υγειά σου, Ευρώπη στην υγειά σου! Ο Αλλάχ μαζί σου-.
Aπό τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

«Η στρατηγική στα καυτά θέματα δεν αλλάζει. Σήμερα όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο οδικός χάρτης της πολιτικής μας έχει χαραχτεί απ’ το λαό μας και κάθε πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος πως δε θα υπάρξει αλλαγή αυτής της πορείας…» Τάδε έφη: Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν. Ε.Ε. Οκτώβρης 05 2005 Ευρωπαϊκό αφιέρωμα στην Ευρώπη της Ανατολής (16ον)
Ζηλευτή η εξωτερική πολιτική των Τούρκων, όσο αφορά τα εθνικά τους συμφέροντα. Σταθερή· αμετακίνητη. Μπορεί να φανταστεί κανείς τον τούρκο Σουλτάνο, Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν να υποθηκεύσει τη Χώρα του για 99 χρόνια;
Allas mag ladik! … Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται! Έλληνες, Πολίτες, συνέλθετε, Σοβαρευτείτε· περιορίστε τα περιττά σχόλια και τα κουτσομπολιά. Αφουγκραστείτε τους υπερόπτες, ψεύτες, αρπάχτρες και αλαζόνες του ψευτοελληνικού «πολιτικού» συστήματος και τηράτε την Τουρκία και την Αλβανία. Απαλλαγείτε από τον εφησυχασμό, όσο αφορά και άλλους γειτόνους μας, όπου δεν πάψανε να βρίσκονται με το «όπλο παρά πόδας» και ιδιαίτερα τους ευρωάτλαντες «φίλους» μας και «συμμάχους». Συγκεντρωθείτε στα δρώμενα και γκρεμίστε πρώτα τον αποπρ0σανατολισμό που οι εν Ελλάδι κομματικές εταιρίες, ΟΛΕΣ, μικρές και μεγάλες, μέσω αυτού βαλσαμώνουν τη μνήμη των Πολιτών έτσι που να μην μπορούν να βλέπουν την αποπνικτική αιθαλομίχλη που πέφτει βαριά σαν μέταλλο και που δε θα φύγει ποτέ.
Τα πειράματα ντόπιων «πολιτικών» και ξένων μαυροκοράκων, έχουν αποτύχει παταγωδώς κι εκεί, που ακόμα ποντάρουν, είναι τα πειραματόζωα που προσπαθούν να επιβιώσουν πάνω σε σανίδες ναυαγισμένου καραβιού. Στην απορυθμισμένη από κάθε άποψη ελληνική κοινωνία, την οποία αλήτες-κομματικά μιάσματα διέφθειραν και αλυσοδεμένη οδήγησαν στο έλεος του χασάπη-τοκογλύφο, δόθηκε η ευκαιρία στους λύκους να χαίρονται και να απολαμβάνουν την αντάρα:
Λύκος ο τούρκος από δω, λύκος ο αλβανός από κει σκούζουν στην αντάρα, βελάζουν από τρόμο τα πρόβατα και αν δεν φάνε όλα…, διότι οι ντόπιοι ανίδεοι κα επικίνδυνοι τσοπαναραίοι πρόβαλαν «λευκό» πανί..., κάποια θα αρπάξουν και η ελληνική κοινωνία δεν θα προλάβει να ακούσει ούτε τα βελάσματά τους. Ο βαθύς ύπνος, βλέπετε!!  
Η επικράτηση των «αντιπαραθέσεων» για το «ποιος φταίει», το ποιος είναι ο… καταλληλότερος να βγάλει τη χώρα από την κρίση και άλλα σαλιαρίσματα, δεν εισακούγονται και δεν μετριάζουν την οργή των πολιτών. Απεναντίας η τηλεοπτική χάβρα ξεβράζεται σαν θαλάσσιο απόβλητο, διαχέεται με έντονο τρόπο ντροπής που, μεταξύ άλλων…, δείχνει και το απολίτιστο μέγεθος ΟΛΩΝ των κομματικών «πολιτικών»…, και απλώνεται σαν πυκνός καπνός από την βλακώδη και μωρή αντιπαράθεση των κομμάτων. Είναι αυτό που λέμε αποπροσανατολισμός, μια πανελλαδική αντάρα που λύνει χέρια και πόδια των αλλοπρόσαλλων όσο και επικίνδυνων γειτόνων μας.
Τα κόμματα, ακόμα και σε αυτές τις χαλεπές μέρες για την Ελλάδα, ενδιαφέρονται μόνο για την κουτάλα και ιδιαίτερα η Ν.Δ., θεωρώντας ότι η συγκυρία τη βοηθά για αναρρίχηση στην εξουσία, δίνει τον καλλίτερο εαυτό της, αφήνοντας ακάλυπτη την πραγματικότητα και το δεκαετιών εξουσιαστικό μένος που την ακολουθεί.
Θέλουμε να πιστεύουμε, έστω και ελάχιστα, πως μέσα στον κομματικό αχταρμά θα υπάρχει ακόμα κάποιος άσπιλος, ας σηκωθεί λοιπόν να φύγει μήπως, λέμε μήπως, γλιτώσει την οργή και την κατακραυγή.
Όπως έχουμε ξαναπεί, ο αποπροσανατολισμός και η γκεμπελική προπαγάνδα που φρεσκάρεται και σερβίρεται μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία, κακώς και κάκιστα ο Τσίπρας που δεν τα διέλυσε, με πρώτο τον πολύ «πατριωτισμό» υπέρ των μεταναστευτικών, λαθραίων και μη γιγαντιαίων κυμάτων. Με τις προτροπές προς τον ... εθελοντισμό όλων των επιπέδων. Με την ύπαρξη των κοινωνικών συσσιτίων-εκκλησιών, δήμων κ. ά. έτσι που να συνηθίσουμε να λέμε δοξασίες για τους «εμπνευστές» μιας χώρας που τη μετέβαλαν σε επαίτη. Με τις πολυδιάσπαρτες και πολυμιλημένες ΜΚΟ, με τις «οργισμένες» φωνές και το … σηκωμένο δάχτυλο του ΟΗΕ-Ύπατη Αρμοστεία για την παύση του Πολέμου στη Συρία και αποκατάσταση των προσφύγων και μύρια άλλα ευτράπελα της ματεριαλιστικής και ξοφλημένης αξιών κοινωνίας.
Εμείς, διαχωρίζοντας το γκεμπελικό «όλοι μαζί μπορούμε» από το πραγματικό, το δικό μας, όλοι μαζί μπορούμε, θα πούμε πως, παρόλο που γνωρίσαμε τις όψεις της κατάρας, που συνειδητοποιήσαμε πως δεν περιμένουμε να πεθάνει η μάνα μας για να δούμε πως υπάρχει θάνατος και άλλες ωμές παραστάσεις της αμφίβολης πλέον συνέχειας ως έθνος και λαός, δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να συγκροτηθούμε και να λειτουργήσουμε σαν λαός ενωμένος· δυνατός, αποτελεσματικός και λεύτερος, παρά μόνον σαν περιπλανώμενοι…
»Της αγνώμονος Ευρώπης καί σεις γαύροι διπλωμάται,
»Τήν μικρότητα του έθνους, ξένοι, μή καταγελάτε !
»Αυτουργοί τού συνεχούς του εξευτελισμού και πένθους
»Εις το στάδιον ο Έλλην ίσως τρέξει πάλι ένθους
»Το αδάμαστόν του γένους ίσως ενωθεί εκ νέου
»Από κορυφών του Αίμου μέχρις άκρων του Μαλέου,
»Εύξεινον καί Προποντίδα
»Υπό τήν αυτήν συνέχων θριαμβευτική αψίδα…»
«Ο περιπλανώμενος» (Α. Σούτσου)
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβρης 26  2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de
…………………………………..……………………………………………………………………………
Ευρωπαϊκό αφιέρωμα στην Ευρώπη της Ανατολής (16ον) (Prost, Europa! Saglikli Aurupa!
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας  
            Στις 20.12.2004 γράφαμε: Prost, Europa! Prost! Saglikli Aurupa! -Allas mag ladik (ο Αλλάχ μαζί σου). Για κάθε εξέλιξη της Ε.Ε., για κάθε συνάντηση κορυφής ηγετών, συνάντηση απολαβών πολυτέλειας-χλιδής, τον εμπαιγμό των Πολιτών και αλαζονεία προς αυτούς, για οποιοδήποτε θέμα που την αφορά, στα έσω και στα έξω πώς θα ποδοπατήσουνε των λαών αξίες, πάντα πίνουμε ένα κρασί στην υγειά της και αναφωνούμε, το καθιερωμένο από μας, Prost, Europa! Prost! Στην υγειά σου, Ευρώπη στην υγειά σου!».
            Αυτή τη φορά δε θα συμμετέχουμε στο γιορτινό κλαμπ των Βρυξελλών με τους εκλεκτούς και εξαίρετους «ιππότες» της ρεμούλας, της αρπαγής, της απάτης και της υποταγής, που μια ολόκληρη Ήπειρο 500 εκατομμυρίων Πολιτών, εκτός των άλλων υπαρκτών και ποικίλων κακών, στις 04.10.2005 τη διαμόρφωσαν σε ανατολίτικο παζάρι και καμπαρέ.
            Μοιρασμένοι οι Ευρωπαίοι Πολίτες στα μεγάλα διλήμματα τόσο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και το υπό σύσταση Ευρωσύνταγμα (σύντομα θα αναφερθούμε σ’ αυτό) και γενικότερα στο ευρωβαρόμετρο που «γέρνει» υπέρ της διάλυσης αυτού του «γίγαντα» με τα γυάλινα πόδια και τους ανεγκέφαλους πολιτικούς, εγκαταλείπουν αυτούς του κυρίους, προβοκάτορες και αλχημιστές της «Ε. Ε.» αφήνοντας μόνους τους να πιούνε στην υγειά των ανατολίτικων εκβιασμών που άναντρα δέχτηκαν μέσω της οδού των «διπλωματιών» made in USA.
            Η νέα εξέλιξη, της οποίας οι «καρποί» θα αποδώσουν μετά την πάροδο πολλών ετών –ζήσε Μάη και ίσως ο Τουρκικός λαός καταλάβει ότι δεν πρόκειται για «παράδεισο» αλλά για επίγεια κόλαση- δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον ελληνισμό της Ε.Ε., όσο αφορά τις αμέσως δηλώσεις ηγετικών στελεχών, διπλωματών, αρχηγών κρατών, υπουργών εξωτερικών και δε συμμαζεύεται, αλλά… ας μη γελιόμαστε άνθρωποι… ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι.
            Ξεκινώντας με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Ζ. Μπαρόζο ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει περισσότερα για την Τουρκία και η Τουρκία να κερδίσει τις καρδιές των Πολιτών», θεωρούμε ότι ο κ. πρόεδρος είναι φοβερά νυχτωμένος και ανίδεος συνεπώς άχρηστος  και επικίνδυνα επιζήμιος με τις παροτρύνσεις του και τις συστάσεις του όσο δεν γνωρίζει (κάνει πως δεν γνωρίζει ο κ. πρόεδρος) ότι η Τουρκία όφειλε να κερδίσει πρώτα τις καρδιές των γειτόνων της, Ελλήνων, Κυπρίων, Αρμενίων, Κούρδων κλπ και μετά των ευρωπαίων.
            Όσο για τα δικά μας; Εδώ είναι που πρέπει να γελά κανείς τόσο πολύ και με διάρκεια όσο  θα κρατήσει και η ολοκλήρωση τής πλήρης ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. της ρεμούλας. Λοιπόν σαν πρώτη μέρα: 36 παραβιάσεις στον εναέριο χώρο. Δηλαδή τρώμε «γράψιμο» στα αχαμνά των Τούρκων όσο δε χωράει. Απ’ την άλλη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν με τη «μουσική» γλώσσα (που αφήνει γεύσεις ζεϊμπεκιάς και κουμπαριάς) η πρώτη του δήλωση λέει: «Η στρατηγική στα καυτά θέματα δεν αλλάζει. Σήμερα όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο οδικός χάρτης της πολιτικής μας έχει χαραχτεί απ’ το λαό μας και κάθε πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος πως δε θα υπάρξει αλλαγή αυτής της πορείας…» Απ’ την πλευρά του ο μεσονύχτιος ανατολίτης ταξιδιώτης με το εισιτήριο της «προξενήτρας» Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών, βρέθηκε στο γιορτινό κλαμπ των Βρυξελλών κ. Αμπτουλάχ Γκιούλ, δήλωσε: «Το Κυπριακό δεν έχει ακόμα επιλυθεί και αν δεν βρεθεί λύση η Τουρκία θα κάνει αυτό που ισχυριζόταν ως τώρα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η πλατφόρμα είναι στον ΟΗΕ και όχι στην Ε.Ε.». (Allas mag ladik κ. Γκιούλ.)
            Θα κλείσουμε με την ταλαίπωρη Ελλάδα την οποία οι πολιτικοί της, άλλοτε σαν προδότες, άλλοτε σαν κούροι και πότε σαν δούλοι την έφτασαν εδώ που την έφτασαν: «Η Ελλάς και η Κύπρος έχουν πετύχει να κατοχυρώσουν πλήρες όλες τις θέσεις και επιδιώξεις τους βάσει κειμένων νομικά δεσμευτικών…», (Allas mag ladik και για σας Έλληνα υπουργέ των εξωτερικών).
            Το επόμενο βήμα είναι το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων. Επειδή, με όσα αναφέραμε, θα πρέπει να συνηθίσουμε και στις μακάβριες δηλώσεις τύπου Ζοζέ Μαρόζο, ας αναφωνήσουμε: Prost, Europa! Saglikli Aurupa! και Allas mag ladik…

Ε .Ε. Φύρτ, Οκτώβρης 05 2005  www.fasoulas.de    Vaios@fasoulas.de