Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνεργασία Καραχάλιου – Παπαδόπουλου για το δρόμο «Βόλος – Φάρσαλα – Σοφάδες – Ε65»

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την προώθηση της νότιας Θεσσαλικής οδού  αποφάσισαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων και μέλος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Μπάμπης Παπαδόπουλος σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Φαρσάλων το Σάββατο 12/11/2016.
Οι κκ Καραχάλιος και Παπαδόπουλος σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν:
“Είναι αδιαμφισβήτητη η προοπτική που ανοίγει για τον τόπο μας η διαφαινόμενη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Αν όμως θέλουμε η προοπτική αυτή να διαχυθεί και να λειτουργήσει υπέρ ολόκληρης της Θεσσαλίας δίνοντας πολλαπλασιαστική δύναμη στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας τότε πρέπει συντονισμένα να διεκδικήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η “επαρχία της Θεσσαλίας” εκτός από αγροτικό κέντρο μπορεί να μεταμορφωθεί σε:
l  Εμπορευματικό κέντρο
l  Μεταποιητικό κέντρο
l  Τουριστικό προορισμό
l  Τόπο επενδύσεων
Ο δρόμος Βόλος - Φάρσαλα - Σοφάδες - Ε65 αποτελεί αναγκαίο οδικό συμπλήρωμα προκειμένου η νότια Θεσσαλία να διεκδικήσει το ίδιο μερίδιο στις ευκαιρίες που δημιουργεί ο Ε65. Η νότια Θεσσαλική οδός:
ü  θα δώσει μεταποιητική προοπτική στη βαλτωμένη αγροτική οικονομία της περιοχής μας
ü  Θα ενώσει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα
ü  Θα φέρει πιο κοντά το Πήλιο σ’ όλη την ηπειρωτική χώρα
ü  Θα ενδυναμώσει το λιμάνι του Βόλου
ü  Θα ενισχύσει το αεροδρόμιο του Αλμυρού αναδεικνύοντάς το σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα
ü  Θα αναδείξει νέους τουριστικούς προορισμούς (Λ. Σμοκόβου, Ρεντίνα, παράλια Μαγνησίας)
ü  Θα δημιουργήσει προοπτική για την ένωση της ΠΑΘΕ και του Ε65 με την Ιόνιο Οδό στο ύψος του Αγρινίου

Τη συζήτηση για το θέμα αυτό την είχαμε ξεκινήσει από το 2012. Οι θετικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση του Ε65 μας δίνουν το κίνητρο για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να σχεδιαστεί, να υποστηριχθεί και να διεκδικηθεί η κατασκευή της νότιας θεσσαλικής οδού.  Προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε στο προσεχές διάστημα.”