Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 24-11-2016

Συνάδελφοι /σσες

Χαιρετίζουμε τους συναδέρφους που απήργησαν σήμερα όχι μόνο στην Καρδίτσα, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίζουμε όσους συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή μας συγκέντρωση.
Δίνουμε το χέρι σε όσους φοβήθηκαν, σε όσους δεν έκαναν το βήμα της απεργίας και τους καλούμε να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα χωρίς φόβο, χωρίς ενδοιασμούς. Συνάδερφοι επιλέγουμε να χάσουμε ένα ημερομίσθιο, για να μη χάσουμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Επιλέγουμε να πάρουμε μικρότερο μισθό αυτό το μήνα, για να μην μας κοπεί εντελώς.
Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αναπληρωτών, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα
Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα, που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:
•          Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
•          Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
•          Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
•          Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
•          Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
•          «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
•          Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Στον κλάδο των ΟΤΑ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υϊοθετώντας πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εφευρίσκουν και νέους τρόπους, για να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μέσα από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν τους συναδέλφους για 400 και 500 ευρώ. Εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων αλλά και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή στο όνομα της νομιμότητας οι απολύσεις συνεχίζονται, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών υπηρεσιών εντείνονται κ.λ.π.
Στην εκπαίδευση βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, αφού καλούμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας. Την ίδια στιγμή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, που ενδεικτικά στο νομό μας έφτασε στους 11000, που τα κενά στα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι μεγάλα, αποτελεί καθαρή πολιτική επιλογή της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του συστήματος που υπηρετούν να κλείνει τμήματα και σχολεία.
Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο Καρδίτσας υπολειτουργεί ουσιαστικά και αναγκάζονται οι λαϊκές οικογένειες να στρέφονται στους ιδιώτες για να «βρουν την υγειά τους», όχι μόνο δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού αλλά μειώνεται και η χρηματοδότηση.
Εμείς, λοιπόν, το λέμε καθαρά: Η παιδεία, η υγεία δεν είναι εμπόρευμαείναι δικαίωμα και πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Η εργασία δεν είναι προνόμιο είναι δικαίωμα και πρέπει να είναι μόνιμη και σταθερή.
ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Την ίδια ώρα με σχεδιασμό από τα κυβερνητικά γραφεία οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην ίδια ακριβώς ρότα και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις κοροϊδεύουν με το παιχνίδι της καλής ΑΔΕΔΥ και της κακής ΓΣΕΕ, όπως ακριβώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κορόιδευε με την καλή αριστερή και κακή δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κόντρα σε αυτή τη μπόχα, που αναδύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!
Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! Οργώνουμε τους τόπους δουλειάς, εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση.
Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο, καμία υπηρεσία, κανένα σχολείο και κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει!
Συμπαρατασσόμαστε με τους συμμάχους μας μικρομεσαίους αγρότες στην κινητοποίηση στις 5 Δεκέμβρη.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Γιώργος Μούστος,
μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.