Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μισθοί των ξερών… παξιμαδιών και ένα μήνυμα της 17ης Νοεμβρίου…

Στις Αμαρτίες του Καιρού μας (23ο)
Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μισθοί των ξερών… παξιμαδιών και ένα μήνυμα της 17ης Νοεμβρίου… 

Γράφει ο Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Ξεκινώντας με το κοινωνικοπολιτικό θαύμα του 20ου αιώνα, που λέγεται Εξέγερση του Πολυτεχνείο του 1973, θα αποτείνουμε τον τεσσαρακοστό(δεύτερο για σήμερα 2016) φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα και εξακολουθούν να αγωνίζονται μέχρι στις μέρες μας ενάντια σε μια …δημοκρατική χούντα αυτή τη φορά, με «σύγχρονους» καθεστωτικούς και ποικιλόμορφους καραγκιοζοπαίχτες της «νέας» Ελλάδας, όπως τη χαρακτηρίζουν οι «ειδήμονες», έμποροι, …τεχνοκράτες και τα τσιράκια τους που δεν χρησιμοποιούν ούτε τανκ, ούτε εξορίες, ούτε φυλακές αλλά «πακετάρουν» ολόκληρη την Ελλάδα με τους ιθαγενείς της και τη σερβίρουν στα αφεντικά τους.
Ο απόηχος της 17ης του Νοέμβρη του 2013, πριν σβήσει τελείως, θα ενωθεί με τους άλλους τριάντα εννέα κι εκεί, όλοι μαζί, και οι σαράντα, κουρασμένοι πλέον, απογοητευμένοι, κάποιοι γερνούν και πικραμένοι γέρνουν απ’ τα βάρη των τιμών και των τελετών, που κάθε χρόνο εισπράττουν, όσο και από την ρουτίνα˙ την αντιπαράθεση˙ την επανάληψη˙ την ασχετοσύνη του σήμερα με το χτες, την ιστορία που έχει μεταβληθεί σε συνήθεια, σε θεαθήναι, σε βερμπαλισμό και υποκρισία από έναν κόσμο διαφορετικό, «αυτάρκη», βολικό σε τριτοκοσμικά υλικά, κωφάλαλο, μωρό, αδιάφορο ακόμα και για τα εναπομείναντα αγαθά και τις αξίες όλων των ειδών και των εποχών-ιστορικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών, παραδοσιακά αριστουργήματα ηθών, γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα με πρωταγωνιστές πατριώτες και άλλα πολλά, που για μια κοινωνία αποτελούν εφόδια και προϋποθέσεις που την εξασφαλίζουν την ύπαρξη της στο χρόνο. Αυτές τις αξίες τις έχει καταβροχθίσει το άγριο και βάρβαρο σημερινό σύστημα, που οι τότε νέοι και συμπαραστάτες άλλων κοινωνικών ομάδων ανέτρεψαν.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο απόηχος της τεσσαρακοστής πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, δεν θα είναι κούφιος, φτηνός κι αδιάφορος αλλά να έχει τους χαρμόσυνους και επαναστατικούς ήχους των σαλπίγγων και των τραγουδιών…
«Εκείνα τα τραγούδια, εκείνη την εποχή, εκείνοι οι τραγωδοποιοί, εκείνοι, οι άνθρωποι, οι έλληνες ξεχύνονταν στους δρόμους και αναποδογύριζαν τα πάντα… Σήμερα, μόνη η νοσταλγία ξύνει τις μνήμες!
Ακούς, τον  ακούς τον μακρινό συρτό απόηχο του τραγουδιού που βγαίνει κάτω απ’ τις ερπύστριες των μαύρων τεθωρακισμένων που λέει …«παιδιά σηκωθείτε …»   Το ακούς; Σήκω, μωρέ, εσένα φωνάζει…» (17-11-2013 ΒΦ) 
*                            *                                  *                      *                      *               
Ένα από τα πιο αηδιαστικά βουλευτικά ευτράπελα αποτελεί ο βουλευτικός μισθός και όχι μόνον. Από τη μια έχουμε τη …διαμαρτυρία βολευτού έναντι των «δύο χιλιάδων ευρώ…» με τα ξερά… παξιμάδια και από την άλλη τη σιγή έναντι του σκανδαλώδες μισθού του υπουργού κ. Π. Καψή 451.250 ευρώ το χρόνο!!! (δείτε τα λινκ http://pressarismenos.blogspot.com/2013/08/blog-post_2308.html#ixzz2kkcbeyBi
Η λαμογιά στο μεγαλείο της. Όλοι οι κλέφτες και απατεώνες που κατάκλεψαν το κράτος είναι ελεύθεροι και απολαμβάνουν, πάνω απ’ όλα, ξέρετε τι; Την ηλιθιότητα και ανεκτικότητα, τις «κραυγές» και τις «κατάρες» των… Πολιτών. Ο άλλοτε περήφανος, λεύτερος και αξιοπρεπής έλληνας, έχει καταντήσει, το ψώνιο και μπαλάκι πινγκ-πονγκ. Πότε να τον πουλάν, πότε να τον κλωτσάν και να τον κοροϊδεύουν κι αυτός, κούφιος πλέον και φτωχός να καταγγέλλει, να καταγγέλλει και να καταφεύγει σε «ακουστικές» υποσχέσεις και «λύσεις», τις οποίες, τώρα και μέσω της «δημόσιας» τηλεόρασης, των κ.κ.  Σαμαρά, Βενιζέλου, Καψή και λοιπών της κομπανίας των πραιτοριανών-υπαλλήλων της Ευρώπης των αγρίων, μπήκε στο παιχνίδι της ομαδικής (κομπανία-ελίτ των καναλιών) προσφέροντας δωρεάν αποβλάκωση.
Ευτράπελο μεγάλων μεγεθών, τραγανό σαν «ξερό παξιμάδι» αποτελεί ο μισθός των βολευτών και γενικότερα των «αρχόντων» της κεντρικής εξουσίας, όπως σωστά τους χαρακτηρίζει ο λαός. Επιπλέον συνοδεύεται από αμάξια πρώτης κατηγορίας, φορητούς υπολογιστές…, δεν ξέρουμε αν το χαρτί εκτύπωσης το χορηγεί το… κράτος ή το πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες, η αστυνομία, παράδειγμα, που δεν έχει βενζίνη να κινηθεί για να πιάσει τους κλέφτες, ούτε φορητούς υπολογιστές, ούτε επιδόματα έχει, ούτε πολυθεσίτες είναι κι ούτε διαθέτουν γραφεία, όπως οι βολευτές, τα οποία διατίθενται σε βάρος των φορολογούμενων Πολιτών για να τρέχουν τα κακόμοιρα χαϊβάνια για διάφορα αλισβερίσια, τα οποία μεταφράζονται σε υποσχέσεις, κούφιες πλέον, ψεύτικες, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό και..φιλικά (πείτε ηλίθια) χαμόγελα και πλατοχτυπήματα.
Λοιπόν τι τα θέλουν τα γραφεία; Για να αποβλακώνουν από τη μια τους ψηφοφόρους τους και από την άλλη, αυτός ο ίδιος βλάκας ψηφοφόρος- φορολογούμενος με την πατέντα της εξαθλίωσης να τους πληρώνει με παχυλούς μισθούς;
Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι δυο (2) χιλιαρικάκια, άντε και ένα διακοσάρι για τα έξοδα του τρένου ή του λεωφορείου, άντε κι ένα πεντακοσάρικο για τις βραδιές που διανυκτερεύουν στην πρωτεύουσα τους φτάνουν. Τι να κάνουμε! Τους χρειαζόμαστε, βλέπετε και για κοινοβουλευτικούς-μνημονιακούς ψηφοφόρους και για το θεαθήναι.
Είναι βέβαιο όσο και λογικότατο πως αν τους δίναμε μισθούς ανθρώπινους ιδιαίτερα με τα σημερινά δρώμενα δεν θα υπέγραφαν τα μνημόνια της εθνικής καταισχύνης οι κύριοι- κύριοι βολευτές της ΝΔ και του Πασόκ κι ούτε θα σεργιανούσαν στα κανάλια…. Λοιπόν, ένας λόγος παραπάνω˙ τι να τα κάνουν τα γραφεία όταν η …προβολή και η …πολιτική τους, σαν ραδιενεργά κύματα εκπέμπεται μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια ομαδικής αποβλάκωσης στην κοινωνία δείχνοντας έτσι, πέρα απ’ τον πραγματικό βερμπαλιστικό εαυτό τους και την οικονομική στρωματοποίηση του λαού απ’ τη σπορά των μνημονίων.
Ο μισθός των 300 «λεβεντών και όλα τα προαναφερόμενα προνόμια πρέπει να κοπούν και να αφαιρεθούν. Άλλωστε τους μνημονιακούς βολευτές τους αρκούν τα τηλεοπτικά κανάλια…! (Ψοφάνε οι  άνθρωποι για προβολή, ιδιαίτερα οι επαρχιώτες τρελαίνονται! Μόνο που αδικούνται, οι καημένοι, να αφήνονται θέατρα και κινηματογράφοι, άδεια κα φτωχά από τέτοιους θεατρίνους. Δεν ξέρουμε μόνο αν τα κανάλια τους βάζουν και τα έξοδα μεταφοράς τους…) Λοιπόν αν δεν τους αρέσει ή δεν τους φτάνει ο μισθός να πάνε στα σπίτια τους και επιπλέον πολλοί διαθέτουν και δεύτερη και τρίτη δουλειά και κάποιοι είναι και …συνταξιούχοι. Ήρθε η ώρα και  θα αλλάξει η σχέση ταΐσματος: «Δουλεύουν τα γαϊδούρια και τρώνε τα άλογα…!» έλεγε φίλος συνάδελφος καθώς δουλεύαμε στα μεγάλα φουγάρα της Γερμανίας…
Όσο αφορά τους αντιμνημονιακούς ισχύουν τα ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί θα πρέπει να απαρνηθούν τα κανάλια και να βγούνε στους δρόμους, στα καφενεία, στις πλατείες και στις γειτονιές και να έρθουν σε προσωπική επαφή, σε ζωντανή επικοινωνία με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Αυτός λέγεται ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ εκλεγμένος από λαό για το λαό. Τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς. Κούφια, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», (στους εκφωνητές των μεγάλων λόγων το αφιερώνουμε  http://www.youtube.com/watch?v=0993X888Cnw#t=63) τα χρωματισμένα με μπογιές των αστικών δημοκρατιών των βορείων, τα τηλεοπτικά και τα ακαμάτικα λόγια που κοστίζουν πανάκριβα και στη Χώρα μας και στους Πολίτες, είναι παραμύθια της χαλιμάς και ως τέτοια οι έλληνες οφείλουν να τα αντιμετωπίσουν.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβρης 18 2013  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de