Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Να αυξηθεί το ποσοστό των δημοσίων έργων στο πρόγραμμα LEADER

Ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ζητά να αυξηθεί το ποσοστό των δημοσίων έργων στο πρόγραμμα LEADER από το 40% που προβλέπεται στον κανονισμό, τουλάχιστον στο 50%.
Το κείμενο της επιστολής του κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Η διαμόρφωση δράσεων τοπικού ενδιαφέροντος καθώς και η εκλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης είναι υψίστης σημασίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Στο πλαίσιο της καλύτερης διαμόρφωσης του κάθε τοπικού προγράμματος που θα στοχεύει στην ανάπτυξη δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας , θα πρέπει κατά την άποψή μας να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις :  
Στο πλαίσιο εφαρμογής του υπομέτρου 19.2 περιγράφεται ότι , οι δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% της Δημόσιας Δαπάνης του υπομέτρου. Είμαστε πεισμένοι ότι το συγκεκριμένο ποσοστό πρέπει να αυξηθεί άνω του 50%, δίνοντας τη δυνατότητα της υλοποίησης έργων και δράσεων δημόσιου χαρακτήρα που θα διευκολύνουν και θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στις περιοχές παρέμβασης. Επιπρόσθετα η  αύξηση του ποσοστού δημοσίων έργων στο συνολικό πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι συνδυαστικά θα πυροδοτήσει τις αναπτυξιακές διαδικασίες που τόσο ανάγκη έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και η οικονομία της χώρα μας, και που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι σε στάσιμη κατάσταση. 
Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρέμβασή μας και θα προχωρήσετε στις απαραίτητες τροποποιήσεις. 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Γεώργιος Κωτσός 
Δήμαρχος Μουζακίου