Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Πρώτο Κουδούνι» Στα Σχολεία Των Σοφάδων

Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με κάθε τρόπο, τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος
Στην διάθεση των μαθητών το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων
Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε την Δευτέρα στα σχολεία των Σοφάδων, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις αίθουσες, μετά τις θερινές διακοπές. Σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, ενώ η έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς έγινε χωρίς προβλήματα καθώς το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δήμου.
Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σοφάδων
Το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Σοφάδων συγκεντρωθήκαν για τον καθιερωμένο Αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Βασίλη Αγγελόπουλου, στον οποίον χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος.
Μετά το πέρας του Αγιασμού, ευχές για καλή νέα σχολική χρονιά, απηύθυνε ο αιδεσιμολογιώτατος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βασίλης Θεοχάρης.
Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Σκάρλος τόνισε:
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους παράγοντες της Εκπαίδευσης, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Εύχομαι ο χρόνος να είναι δημιουργικός και ωφέλιμος για όλους, και κυρίως για τους μαθητές, τα νέα παιδιά που στη διάρκεια της σχολικής μαθητείας τους δεν αποκομίζουν μόνον γνώσεις αλλά διαμορφώνουν χαρακτήρες.
Η Παιδεία, που βάλλεται κι αυτή όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από τη γενικότερη κρίση αξιών της εποχής μας, οφείλει να διαφυλαχθεί από όλους μας, αφού είναι το μέσο για την εξέλιξη των παιδιών μας.
Υπό αυτή την άποψη, θα ήθελα να τονίσω ότι για την Δημοτική Αρχή η φροντίδα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αποτελεί ύψιστο καθήκον.
Ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να συνδράμει παράλληλα με κάθε εφικτό μέσο για μια εποικοδομητική και ουσιαστική Σχολική χρονιά!
αγαπητοί Μαθητές,
Με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, αρχίζει μία νέα περίοδος στη ζωή σας γεμάτη υποχρεώσεις και θυσίες για την απόκτηση της γνώσης. Με την καθοδήγηση των δασκάλων και καθηγητών σας, τη δική σας προσπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών σας, είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επόμενη φάση του μαθητικού σας βίου.
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Καλείστε για ακόμη μία χρονιά να ξεπεράσατε συμπληγάδες για να οδηγήσετε τους νέους και τις νέες του τόπου μας στο δρόμο της μάθησης, της γνώσης και των αξιών. Σε αυτή σας την προσπάθειά θα είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο.
Κλειστό γυμναστήριο
Την ίδια μέρα έγινε και ο Αγιασμός στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος, που μετά τα έργα που υλοποιήθηκαν αποτελεί ένα αξιοπρεπέστατο «κλειστό», που οι μαθητές μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Μάιο, καθώς είναι σαφής προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή μια παιδεία, με τις όσο το δυνατόν καλύτερες υποδομές.
Σε ότι αφορά τις εργασίες, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:
1. Αντικατάσταση Δαπέδου
Η αντικατάσταση του δαπέδου ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη καθώς το δάπεδο ήταν από υλικό αμιάντου. Για την αντικατάσταση του δαπέδου χρησιμοποιήθηκε πλαστικό Δάπεδο PVC
2. Αντικατάσταση Ηλεκτρολογικού Υλικού
3. Βάψιμο Τοίχων
4. Βάψιμο Πορτών και Μπασκετών
5. Ξύσιμο και βάψιμο ξύλινων κουφωμάτων
6. Ξύσιμο και βάψιμο πάγκων
7. Βάψιμο εξωτερικής όψης
Το συνολικό κόστος των εργασιών ξεπέρασε τα 20000 ευρώ