Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Μουζακίου

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός παραβρέθηκε στους Αγιασμούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου, του Γυμνασίου Μουζακίου και του Λυκείου Μουζακίου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας, παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τόλια, των Αντιδημάρχων κ.κ. Καλιώρα και Γκινή, της προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη των Δημοτικών Συμβούλων κ Καλαμπαλ΄΄ικη Γκαγκά και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πούπη.
Παράλληλα η Αντιδήμαρχος κ. Φασιανού παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκινής στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φούντας στο 6θέσιο πλέον Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και στο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσαφίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην ομιλία του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες μετά τις ευχές για καλή σχολική τόνισε: «Καλή νέα σχολική χρονιά σ’ όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Όπως κάθε ξεκίνημα στη ζωή μας, έτσι και το σημερινό ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, πλάνα και σχέδια, όνειρα και κυρίως διάθεση για δουλειά και επιμελή προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει ο καθένα και η καθεμιά.
Εξάλλου το σχολείο πέρα από πηγή γνώσης και μάθησης είναι και πηγή χαράς και έμπνευσης για όλους τους μαθητές, που θα πρέπει να βλέπουν το σχολείο σαν προέκταση του σπιτιού τους και της οικογένειάς τους.
Τόσο οι δάσκαλοί σας όσο και οι γονείς σας αλλά και ο Δήμος μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση στα σχολεία μας να είναι η καλύτερη απ’ όλες τις πλευρές 
Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η εκπαίδευση οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και να προσπαθούμε σκληρά για να παρέχουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας την καλύτερη δυνατή παιδεία. Ήδη τώρα κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στα εκπαιδευτήρια του Δήμου μας, όπως ανακαίνιση του Λυκείου, του ΕΠΑΛ, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μαυρομματίο με στόχο να βελτιώσουμε τις υποδομές εκπαίδευσης στο Δήμο μας.» Αναφερόμενος στους μαθητές ο κ. Κωτσός επεσήμανε: «Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί. Σε κάθε ξεκίνημα καλό θα είναι να θέτουμε στόχους και να τοποθετούμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά. Για να πετύχουμε στη ζωή μας πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην εκπλήρωσή τους. Εύχομαι η καθεμία και ο καθένας από σας με τη βοήθεια των καθηγητές σας και των γονιών σας να έχετε μία σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και γνώση.»

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Στο μεταξύ στα σχολεία ανακοινώθηκε πως ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00-13:00 π.μ. στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, έως και στις 25 Σεπτεμβρίου. 
Το Δημοτικό μας Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος (ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ 1818/Β/2-9-2009) και υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, που οδηγούν σε αναγνωρισμένα και έγκυρα πτυχία.
Διδάσκονται όλα τα σύγχρονα μουσικά όργανα (πιάνο – βιολί – κιθάρα – φλάουτο – κρουστά – σαξόφωνο ηλεκτρική κιθάρα κ.α.) καθώς και παραδοσιακά όργανα (μπουζούκι – κλαρίνο – λαούτο – μπαγλαμάς παραδοσιακά κρουστά κ.α.). Επίσης συγκροτούνται τμήματα προπαιδείας για παιδιά 4-7 ετών, τμήματα για υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά, ειδικά τμήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης ενηλίκων καθώς και τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 
Η διοίκηση του Ωδείου πιστεύοντας στην κοινωνική πολιτική που πρέπει να ασκεί η Κοινωφελής Επιχείρηση, συνεχίζει και φέτος να διατηρεί χαμηλά δίδακτρα και εύχεται σε όλα τα παιδιά καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά!