Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νίκος Ανδρουλάκης «Δώρο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη η οριστική ματαίωση του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς»

Την εκτίμηση πως η ματαίωση του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς θα είναι δώρο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9” και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. 
Για την Κεντροαριστερά: “Είδαμε από την τελευταία δημοσκόπηση ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι “πολιτικά άστεγοι” και ενώ έχουμε αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να γίνει μια σοβαρή και ειλικρινής συνεννόηση για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία μιας νέας παράταξης. Εάν υπάρχει οριστική ματαίωση του εγχειρήματος της κεντροαριστεράς θα είναι ένα τεράστιο δώρο σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.”
Για το προσφυγικό ανέφερε, πως το ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο στην πηγή του. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: “Δεν μπορεί να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αν δεν σταματήσει ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και αν στα κράτη της Κεντρικής Αφρικής, δεν υπάρξει μια προοπτική ανάπτυξης αλλά και μείωση των συγκρούσεων, ιδιαίτερα στη Νιγηρία. Επίσης τόνισε την ανάγκη εφαρμογής της απόφασης της Συνόδου της Βαλέτας, για τη δημιουργία ταμείου στήριξης των κεντροαφρικανικών χωρών καθώς και των αποφάσεων που αφορούν την μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.”
Τέλος, για την κυβέρνηση εκτίμησε πως: “Ο Τσίπρας θα αξιολογήσει την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας το επόμενο τρίμηνο και αν δει ότι οδεύουμε σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση για τον ίδιο και το παρόν κυβερνητικό σχήμα, πολύ πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, εκτελώντας ένα σχέδιο πολιτικής απόδρασης από τα προβλήματα που ο ίδιος έχει γιγαντώσει, όπως ακριβώς έπραξε και ο σημερινός σύμμαχός του κ. Καραμανλής το 2009.”