Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

«Μια κρυψώνα!»

Τελευταία μέρα δράσεων ήταν η Τετάρτη, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  στα πλαίσια του 2ου  κύκλου, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Η τελευταία δράση είχε ως θέμα της «Μια κρυψώνα!!!».
Τα πιο απίθανα και δύσβατα σημεία μέσα κι έξω από την παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», έγιναν κρυψώνες που φύλαξαν καλά το μυστικό των παιδιών.
Με κομμένη την ανάσα, αόρατα κάτω από χαλιά σαν κατσαρίδες, γαντζωμένα σε κουρτίνες σαν αράχνες, πάνω σε φυλλώματα σαν κάμπιες καραδοκούν τον αστυνόμο -κυνηγό με το φακό να τα προσπεράσει....Ένα κρυφτοκυνηγητό αγωνίας και γέλιου παίχτηκε στη βιβλιοθήκη μας...γιατί έτσι μας αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», πρώτα διαβάσαμε τα βιβλία του Eric Carle «Μήπως είδες τη γάτα μου;» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη «Το αρκουδάκι που φοβόταν το σκοτάδι» από τις εκδόσεις Μίνωας, έτσι ώστε να δούμε ιδέες για κρυψώνες και να μη φοβόμαστε στα σκοτεινά μέρη που πρόκειται να κρυφτούμε.
Στη συνέχεια παίξαμε κρυφτό μικροί μεγάλοι, μέσα κι έξω από τη βιβλιοθήκη και οι κρυψώνες που ανακαλύψαμε, ήταν πιθανές κι απίθανες!!! Κάτω από τραπέζια, πίσω από πόρτες κι αυτοκίνητα, μέσα στα δέντρα, ανάμεσα σε δύο κτίρια, κάτω από το γραφείο, στο περβάζι του παραθύρου κι άλλα διάφορα σημεία.
Η μέρα μας τελείωσε, όταν οι εθελόντριά μας κυρία Λίτσα Γκέκα μοίρασε στα παιδιά το Δίπλωμα του Εξερευνητή, για όλες τις ωραίες εξερευνήσεις που κάναμε αυτό το καλοκαίρι!!!
Την  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης της καλοκαιρινής Εκστρατείας στις παιδικές βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού»!!!
Η τελετή λήξης θα γίνει 5:30 – 6:30  το απόγευμα.
Στην τελετή λήξης μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στα εργαστήρια και όχι μόνο…

 Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!