Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κωτσός: «Θεσμός για την Καρδίτσα η Οικολογική Γιορτή»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 16ης Οικολογικής γιορτής Καρδίτσας ανάφερε τα παρακάτω:

«Η οικολογική γιορτή αποτελεί θεσμό πλέον για την Καρδίτσα και επιπλέον το φετινό θέμα που διαπραγματεύεται «Το αστικό πράσινο» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές, τους εθελοντές που δούλεψαν με μεράκι για την επιτυχία του εγχειρήματος, όπως επίσης και τους εκθέτες της έκθεσης των βιολογικών προϊόντων.

Οι πνεύμονες πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό έχουν πολλαπλή σημασία τόσο για τις πόλεις μας όσο και για τους κατοίκους τους. Δημιουργούν ένα ελκυστικό – ανθρώπινο περιβάλλον στις σύγχρονες πόλεις όπου το μπετόν κυριαρχεί και λειτουργεί ανασχετικά στη μόλυνση που προέρχεται από τα καυσαέρια.

Εδώ να σημειώσω την τεράστια σημασία που έχει η συμμετοχή των πολιτών στη διατήρηση, περιποίηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου σε συνεργασία πάντα με τις δημοτικές αρχές. Και αυτό διότι όση προσπάθεια να καταβάλει η υπηρεσία πρασίνου του κάθε δήμου αν οι πολίτες δε συνδράμουν και δεν ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ τόσο θετικό όσο θα θέλαμε όλοι μας.

Η συνεργασία αυτή βέβαια δεν αφορά μόνο στο κοινόχρηστο πράσινο, αλλά και στα οικόπεδα των συμπολιτών μας, τα οποία ο καθένας θα πρέπει να τα φροντίζει και να τα καθαρίζει ώστε οι πόλεις να έχουν αξιοπρεπή και ελκυστική εμφάνιση. Εδώ να σημειώσω την καθοριστική σημασία που έχει η εκπαίδευση στη διαμόρφωση οικολογικής κουλτούρας, ευαισθησίας και αντίληψης. Η δουλειά στο επίπεδο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που γίνεται στα σχολεία είναι σημαντική και επιβάλλεται να τη διασυνδέσουμε με την κοινωνία και την καθημερινή πρακτική.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της 16ης οικολογικής γιορτής.