Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ - Σιωροπούλου ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΥΓΕΙΑ

“Ο στρατηγικός σκοπός μας ήταν και παραμένει η έξοδος της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια και με τους πολίτες αξιοπρεπείς”
Πέρυσι, ακριβώς τέτοιες μέρες, συναντήθηκε ο Ελληνικός λαός με τον ΣΥΡΙΖΑ για τρίτη φορά και επιβεβαιώθηκε ξανά η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.
Η δύσκολη εμπειρία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δημιούργησε ένα νέο τοπίο στο οποίο οι πολιτικές, οι κοινωνικές και οι οικονομικές προτεραιότητες της χώρας έπρεπε να επανατοποθετηθούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους πολίτες την ανάδειξη ενός ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ σε αντιστάθμισμα εκείνων των σημείων της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, που προκαλούν απώλειες και πόνο στην Ελληνική κοινωνία.
Πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ο κύριος κορμός του Παράλληλου Προγράμματος είναι η Κοινωνική Πολιτική μας. Γιατί ο στρατηγικός σκοπός μας ήταν και παραμένει η έξοδος της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια και με τους πολίτες αξιοπρεπείς.
Η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, η Προστασία της Εργασίας, η Αντιμετώπισης της Ανεργίας, η Στεγαστική Πολιτική και η Παιδεία, αποτελούν του 7 βασικούς πυλώνες του Κυβερνητικού Σχεδιασμού με τον οποίο επιχειρούμε την υλοποίηση της Κοινωνικής μας πολιτικής.
Στο σημερινό μας άρθρο προσεγγίζουμε τον πρώτο πυλώνα, τον πυλώνα  της Υγείας, ο οποίος αναδεικνύει το σκοπό μας, οι πολίτες της χώρας να απολαμβάνουν δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.
·       Θεσπίσαμε  την πλήρη και δωρεάν ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
·       Καθιερώσαμε  και ξεκινάμε τη δημιουργία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πολλούς δήμους της χώρας μέσα στο 2017.
·       Αυξήσαμε τη χρηματοδότηση του δημόσιου Συστήματος Υγείας κατά 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.
·       Εγκαταστήσαμε νέες διοικήσεις στα Νοσοκομεία με αξιοκρατικά κριτήρια, γι’ αυτό και καθυστέρησαν οι αλλαγές.
·       Είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 3.500 στελεχών της υγείας:  γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
            Για το Γενικό Νοσοκομείο της  Καρδίτσας, αναμένεται η άμεση πρόσληψη 9 γιατρών που  βρίσκονται  ήδη σε διαδικασία κρίσεων καθώς και 11 ατόμων από το διαγωνισμό του 1998. Τελειώνει, επιτέλους, η περιπέτεια με τον αξονικό τομογράφο καθώς εντάχθηκε η προμήθειά του στο ΕΣΠΑ. Προχωρεί από τη νέα Διοίκηση η υλοποίηση του έργου της εγκατάστασης φυσικού αερίου. Εξοφλήθηκε το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Νοσοκομείου μας, δηλαδή  2.700.000 ευρώ, και πολύ σύντομα θα εξοφληθούν και τα υπόλοιπα.
Το ΕΚΑΒ στο Μουζάκι και τον Παλαμά ξαναζωντανεύει με την ανανέωση του στόλου τους ύστερα από την αποφασιστική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και το ξεμπλοκάρισμα του σχετικού διαγωνισμού καθώς και με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

               Η Κοινωνική μας πολιτική, το Παράλληλο Πρόγραμμά μας δεν αποδεικνύει μόνο την ευαισθησία της Αριστεράς. Αποδεικνύει την πολιτική βούληση και την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις λαϊκές ανάγκες. Η Κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι οι αξίες πάνω στις οποίες σφυρηλατούμε τη  δημοκρατική μας σχέση. Είναι πράγματι, μια σχέση εμπιστοσύνης που εξασφαλίζει τη συνέχιση του κοινού αγώνα για την κοινωνική συνοχή.