Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι μαζί μπορούμε (2ον) Το Φθινοπώρι, η τηλεοπτικές άδειες, η συγκυβέρνηση, οι αριστεροδεξιοί πολίτες και ο «πρωταγωνιστής» ΣΥΡΙΖΕΝΦΙΑ!!


Αφιέρωμα από τον αντιμνημονιακό  Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Ξεκινώντας με ένα απότομο και απρόβλεπτο μπουρίνι, εισβολή, θα λέγαμε του Σεπτέμβρη, ήδη από την πρώτη του ημέρα και ώρα 19:30 έδειξε τα δόντια του με ένα αρκετά δυνατό μπουρίνι πλαισιωμένο με αστραποβροντήματα και νερά, πολλά νερά που γυάλιζαν σαν ασημένιες πρόκες και πλημμύρησαν δρόμους, χωράφια, σπίτια, αυλές. Λίγο αν κρατούσε ακόμα θα έμοιαζε με εκείνη την καταστροφική θεομηνία, που έλαβα χώρα στις 23 Αυγούστου στα Τρίκαλα, προξενώντας πολλές υλικές ζημιές.
Ένα άλλο μπουρίνι ήταν και αυτό των 4 τηλεοπτικών αδειών που, κατά την άποψη του γράφοντα, θα προτιμούσε να τα είχαν κλείσει όλα τα κανάλια και σφραγίσει με ανεξίτηλο μέταλλο. Δεν είναι της στιγμές να αναφέρουμε τους λόγους, τα έχουμε πει χίλιες φορές. Μόνο θα παραθέσουμε απόσπασμα από το άρθρο του Θόδωρου Μεσσηνέζη, που γράφει ανάμεσα με άλλα και τούτα:
«Σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή ή μη χώρα δεν πιστεύω να γίνεται τέτοιος «σαματάς» για 4 άδειες τηλεοράσεως. Ούτε για την εκλογή του Πάπα της Ρώμης δεν λαμβάνονται, υποθέτω, τέτοια αυστηρά μέτρα. Γιατί όλη αυτή μεσαιωνικού τύπου διαδικασία; Τι φοβούνται οι της Κυβερνήσεως διοργανωτές αυτού του πλειστηριασμού;»
Μη χάσουνε τα 246 εκ. ευράκια! Βέβαια καλό από μια άποψη μιας και με τα νούμερα-αριθμούς καλά πάμε. Τόσα από τις 4 τηλεοπτικές άδειες…, (θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες-δέσμευση του πρωθυπουργού!!... Μόνο που οι ευπαθείς ομάδες δεν αποτελούνται μόνο από τους ψηφοφόρους του Σύριζανελ και δεν γνωρίζει κανείς το μέγεθος των ευπαθών ομάδων (άνεργοι, άστεγοι, νηστικοί, ζητιάνοι, απόκληροι μιας άθλιας κοινωνίας…,) που ο Σύριζανελ βάλθηκε να τη …φτιάξει.
Καλά τώρα!!. Ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει την παντοδυναμία των καναλιών. Μην τρελαθούμε, άνθρωποι και παγιδευτούμε σε όνειρα θερινής νυκτός. Το ελληνικό κατεστημένο έχει βάλει βαθιά τις ρίζες του και το ξήλωμά του κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να το αγγίξει. Η αποφυγή του βερμπαλισμού προϋποθέτει άνδρες με βαρίδια...(μη μας πει κανείς ότι έχει ο Μητσοτάκης. Αυτός τα έχασε όταν ήταν… εξορία! Ο Λεβέντης; Αυτός ανήκει στον αστερισμό των πουτσαράδων (τρικαλινή ντοπιολαλιά-λεβέντης, ασίκης), αυτός μπορεί να σώσει τον Τσίπρα και μαζί την Ελλάδα… Ελλάς, λένε, το μεγαλείο σου και ο ποιητής λέει η Ελλάδα με  πληγώνει και ο γράφων λέει, οι έλληνες με πληγώνουν…
Με μια «χλιαρή» εξαίρεση τα συντρίμμια των Κ. Κομμάτων που δημιούργησε η φαγωμάρα του εγώ τους και του αρχηγιλίκι τους, τα υπόλοιπα κόμματα αποτελούν μέρος του συστήματος. Βεβαίως και ο Σύριζα με τις περιβόητες συνιστώσες ή καλλίτερα να πούμε ο λαοπλάνος κ. Τσίπρας που ξεπέρασε και τον ομοϊδεάτη μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου... Αιώνια η μνήμη του.
Τηλεοπτικές άδειες, λοιπόν, για κάποιους αποτελεί προοδευτικό εγχείρημα που μέσω των τηλεοπτικών αποπροσανατολισμών φρενάρει τους ψηφοφόρους στο μάταιο και για άλλους, μία από τα ίδια με μόνη διαφορά την υπεροχή σε νούμερα, όπως η «ελεύθερη αγορά» υπαγορεύει με τη σφραγίδα τον αριθμό 246…!! Δημοκρατία από τη μια, Νέα Τάξη Πραγμάτων από την άλλη. Χαζέψαμε και προπάντων κάποιοι «αριστεροδεξιοί» πολίτες, ασυμβίβαστοι επικριτές προσπαθούν να αναλύσουν τη διαφορά μεταξύ ενός συστημικού δημοσιογραφίσκου, ενός στελέχους της κομματικής επετηρίδας, ενός γιατρού, ενός καλλιτέχνη και λοιπών άσχετων από την  Π ο λ ι τ ι κ ή,   που γίνονται βουλευτές και αναπαράγουν και διατηρούν το σάπιο σύστημα… Μάλιστα το πιο τραγελαφικό είναι ότι από τα παραπάνω επαγγέλματα και όχι μόνο, αρκετοί που συνταξιοδοτούνται, τους χρήζουνε οι κομματικές γκρουπούσκουλα υποψηφίους βουλευτές και εμείς τους… ψηφίζουμε. Αν όλοι αυτοί πάψουν να βγαίνουν στα κανάλια, μπορείτε να φανταστείτε τι θα πάθουν; Αλλά επειδή αυτοί, «πολιτικοί» και κανάλια δηλαδή, δεν έχουν τέτοια διάθεση, θα πρέπει, εκείνοι που τους επέλεξαν, την κατάλληλη στιγμή να τους επιπλήξουν.
Κλείν0ντας με τις τηλεοπτικές άδειες των ΜΜΑποβλάκωσης παραθέτουμε σύντομο απόσπασμα από τον ιστότοπο imerodromos.gr – του Νίκου Μπογιόπουλου: «Όποιος, επομένως, λέει ότι μπορεί να επιτευχθεί η δημοκρατία ή έστω να μπουν όρια στην ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά την ίδια ώρα εξυμνεί, υπηρετεί,  συμβιβάζεται με την λειτουργία των ΜΜΕ υπό το καθεστώς των «κανόνων της ελεύθερης αγοράς» (του καθεστώτος, δηλαδή, που συνιστά τη βάση της ασυδοσίας των ολιγαρχών που τα ελέγχουν), τότε, είτε είναι πολιτικά αφελής, είτε είναι καθαρός ψεύτης, είτε  – εφόσον υπό οποιαδήποτε ιδιότητα κινείται στο χώρο του Τύπου – θα αναγκαστεί να λειτουργεί ως πανταχόθεν βαλλόμενη «νησίδα».
Κλείνοντας με τις φθινοπωρινές φυσικές και αφύσικες αλχημείες, θα περάσουμε σε έναν άλλο εφιάλτη που δε ξέρουμε από πού, γιατί και για ποιον  έρχεται. Λοιπόν, πάλι στον αριθμοπίνακα εσόδων-επιδρομών που δείχνουν τα ποσά των περικοπών-ψαλιδισμάτων. Τόσα από τις τηλεοπτικές άδειες, τόσα από… αριστερές περικοπές…, τόσα από συντάξεις, ΕΚΑΣ, επικουρικές, τόσα από φόρους… και σαν εισβολέας ή ανεπιθύμητος επισκέπτης, αν θέλετε, χαράματα εισέβαλε στα σπίτια μας ο νέος και διαδικτυακός ΕΝΦΙΑ…, (αυτός που ο κύριος Τσίπρας έλεγε να μη τον πληρώσουμε! Ω ρε ψέμααα! Και αριστερό, ανάθεμά το…,) απειλητικός και σαν αριστεροδεξιός που είναι, είναι και αυταρχικός. Μαζί και οι τριάντα ημερών «προθεσμία» πληρωμής…, καλά να είναι οι αριστεροδεξιοί συγκυβερνήτες του βυθιζόμενου τρύπιου σκάφους για την προθεσμία πληρωμής, το οποίο προσπαθούν να… σώσουν τώρα και με τον ΕΝΦΙΑ.
Οι σχεδιαστές, που μοιάζουν ή είναι χειρότεροι και από τη θεομηνία της 23ης Αυγούστου, του υπουργείου οικονομικών έκαναν ένα κωμικοτραγικό λάθος, χαρακτηριστικό της συγκυβέρνησης, της αριστεροδεξιάς. Είναι αδύνατον μια αριστερή κυβέρνηση να συντάσσεται με το κεφάλαιο και τους τοκογλύφους και από την άλλη να καταδικάζει το λαό της. Όχι όλα για την «ΕΕ». Δυο κώλοι σε ένα βρακί δε χωράνε. Έχετε καταδικάσει την ελληνική κοινωνία και συνεχίζετε με Παπανδρεακούς λόγους, με γραβάτα ή μη, με σακίδιο στον ώμο ή μη των προηγουμένων κυβερνήσεων πορεία.
Τέλος χάρη στο τρέχων αφιέρωμα του…, όλοι μαζί μπορούμε…, μένει μόνο να το εφαρμόσουμε στην πράξη, ένα απόσπασμα από:  «Στα σταυροδρόμια των κυκλώπων!»
«Τόσα χρόνια η ρεμούλα τα έχει ισοπεδώσει όλα. Ρεμούλα στο μεγαλείο της. Έχουμε βουλευτές αιώνιους. Ακούτε, άνθρωποι! Και όχι μόνο από τζάκια. Γεράζουνε και μετά φεύγουνε. Παππούς, πατέρας, γιος, μένει ο εγγονός εάν συνεχιστεί η αποβλάκωση στην ελληνική κοινωνία. Βουλευτές, υπουργούς, διευθυντές, προεδρικούς υπαλλήλους, «ιδρύματα» πρώην πρωθυπουργών που χαράμι τα ταΐζει το δημόσιο και λοιπούς, που αποτελούν τον μισό και πλέον πληθυσμό της Ελλάδας. Ζούνε σε βάρος του άλλου μισού πληθυσμού που το σύστημα χρησιμοποιεί όχι για την πατρίδα, αλλά για το συμφέρον των κομμάτων τους και το δικό τους. Με μια λέξη ΑΙΣΧΟΣ- ΕΘΝΙΚΗ καταισχύνη. Η δημόσια εκμετάλλευση και το φαγοπότι χρεοκόπησαν την Ελλάδα… και ο βουλευτής…,(που γίνεται υπουργός, υφυπουργός, διευθυντής, διοικητής κλπ. κλπ..,) εξελίσσεται σε λαμόγιο και η λίστα Λανκάρτ συνεχώς γυρίζει σελίδα…, (και σήμερα με αριστερή κυβέρνηση κρύβεται ή φιλτράρεται??) Ένας από τους λόγους που οι ψηφοφόροι βάλανε πλάτη για το Σύριζα ήταν και η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων…» (Τάδε έφη: «Τα μουμουε, τα προνόμια των βουλευτών, η νέα συγκυβέρνηση και εμείς». «Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβριος 15  2015)

«EΕ», Ελλάδα, Σεπτέμβριος 06 2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de