Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Βανίλιες, φρούτο με μεγάλη διατροφική αξία, για την καρδιά, το έντερο, την αντιγήρανση

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος,medlabnews.gr


Οι βανίλιες είναι πολύ αγαπημένο φρούτο των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων γιατί έχουν γλυκό χυμό και πολύ ωραίο άρωμα. Είναι χυμώδεις καρποί με διαφορετικό σχήμα και μέγεθος, έχουν γλυκιά γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Οι βανίλιες είναι διαθέσιμες προς κατανάλωση από τα τέλη άνοιξης και συγκεκριμένα από τον Μάιο. Η ποικιλία Αντζελίνο είναι διαδεδομένη με υψηλή παραγωγικότητα και ωριμάζει γύρω στον Σεπτέμβριο.
Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, και περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες µε αποτέλεσµα να συµβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον περιέχουν φλαβονοειδή που έχουν μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα και αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από παθήσεις όπως καρδιοπάθεια αλλά έχουν και την ικανότητα να επιβραδύνουν την γήρανση του σώματος. Γενικά επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως τα φρούτα που ανήκουν στο χρωματικό φάσμα του μωβ έως σκούρο κόκκινο, είναι πάρα πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. .....................