Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αγαπημένα μου παιδιά,
πολλά θα ακούσετε σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες από συγγενείς & φίλους για την όποια "επιτυχία" ή "αποτυχία" σας. Σας διαβεβαιώ ότι οι ορισμοί των λέξεων αυτών είναι άκρως υποκειμενικοί και ΔΕΝ θα έπρεπε, κατά τη προσωπική μου άποψη, επ ουδενί να ευρίσκονται σε ερμηνευτικά λεξικά. Αν είσαστε απόλυτα βέβαιες & βέβαιοι ότι κατορθώσατε αυτό που πραγματικά προσωπικά και μόνο σας πληρεί, να ευχηθώ, από βάθους καρδιάς,... να χαίρεστε υγείας να το απολαύσετε. Αν όχι, παρακαλώ θερμά δείξτε προσοχή στα λόγια του Ξενοφώντα -ναι ναι ο σοφός αρχαίος εκείνος συγγραφέας- ο οποίος μας διηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που όταν τον καταδίκασαν να πιει το κώνειο, το κατέβασε άσπρο πάτο και γλείφοντας τα μουστάκια του, είπε "γεια στα χέρια σου!" στον δήμιό του !!!!!!
«Εκείνο γαρ κρίνω του ανδρός αγαστόν, το -του θανάτου παρεστηκότος- μήτε το φρόνιμον μήτε το παιγνιώδες απολίπειν εκ της ψυχής…». Υποκλίνεται, δηλαδή, ο αρχαίος Φιλόσοφος, μπροστά στον άνδρα που στην πιο δεινή του ώρα διατηρεί τόσο την ψυχραιμία, όσο και το χιούμορ του. 
Μια "αποτυχία", παιδιά μου, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απέχει αποδεδειγμένα έτη φωτός από τις δυσκολίες που σας είναι, που είναι σε όλους μας, γραφτές να συναντούμε καθημερινά στο διάβα της ζωής. Κρατήστε, λοιπόν, το κέφι σας, τη ζωντάνια σας, την αθωότητά σας και τα ανεκτίμητα νιάτα σας σαν κόρη οφθαλμού και προς Θεού παιδιά μου, Μ Η Ν τα ανταλλάξετε με καμία, ενήλικη δήθεν, σοβαρότητα.
ΣΕ ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Πολιτευτής Νομού Kαρδίτσας
Μέλος Επιτροπής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΤΕΛΕΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ