Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ευχές του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016

Θέλω να συγχαρώ, τις νέες και τους νέους Καρδιτσιώτες που πέτυχαν της εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντες τους. Η επιτυχία τους αποτελεί δικαίωση για τη μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια, καθώς και τη θέληση που επέδειξαν για να επιτύχουν τους στόχους τους.
Παράλληλα δικαιώνει και τους κόπους των γονιών και των καθηγητών τους και πιστοποιεί ότι στον τόπο μας γίνεται υψηλού επιπέδου μαθησιακή δουλειά από εκπαιδευτικούς που αγαπούν και δείχνουν ζήλο για το λειτούργημα, το οποίο υπηρετούν.
Θέλω όμως να απευθυνθώ και στα παιδιά που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εξετάσεις αυτές είναι μια από τις πολλές δοκιμασίες, και ταυτόχρονα ευκαιρίες που θα συναντήσετε στη ζωή σας για να αξιοποιήσετε τις ξεχωριστές ικανότητες και τα ταλέντα που έχει ο καθένας σας και να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.
Θέλω επίσης να καλωσορίσω στην φιλόξενη πόλη μας τους επιτυχόντες στην Κτηνιατρική Σχολή και τα Τμήματα του ΤΕΙ. Να είναι σίγουροι οι ίδιοι και οι γονείς τους οτι το επίπεδο των σπουδών τους, αλλά και η ποιότητα της ζωής τους στην πόλη μας θα ικανοποιήσουν απόλυτα τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.
Με την ευκαιρία θέλω να καλέσω τους νέους φοιτητές, καθώς και όλους τους συμπολίτες που έχουν στην κατοχή τους σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Ελληνικών και Ξενόγλωσσων, εκδόσεων από το έτος 2010 και μετέπειτα, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον να τα δωρίσουν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων και Ξενόγλωσσων Βιβλίων που δημιούργησε ο Δήμος Καρδίτσας στο χώρο Λ. κ Ν. Σακελλαρίου 16 (πληροφορίες Γραφείο Δημάρχου 2441350710-13)
Για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια παιδιών ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών να πετύχουν και τους δικούς τους στόχους.