Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

«Κάτι μπλε…»

Ξεκίνησε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η τρίτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Το θέμα της Δευτέρας ήταν «κάτι μπλε».
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά έφεραν τα πιο απίθανα μπλε πράγματα. Μπλε κεριά, μπλε μανταλάκια, μπλε καλαμάκια, κούκλες με μπλε φορέματα, μπλε ψαράκια, μπλε καπάκια μπουκαλιών, μπλε κοκαλάκια, μπλε λαστιχάκια και πολλά άλλα μπλε!!! Επίσης τα περισσότερα παιδιά ήταν ντυμένα στα μπλε…
Έτσι έφτιαξαν μια σκηνή από μπλε πανιά και με τ’ αντικείμενά τους έφτιαξαν μπλε μικρές ιστορίες τις οποίες έπαιξαν χωρισμένα σε ομάδες, στη μπλε θεατρική σκηνή τους, κάνοντας ακόμη και τις μπλε μαριονέτες!!!
Διαβάσαμε σ’ αυτά αποσπάσματα από το βιβλίο της Άλκηστης Χαλκιά «Στα χρώματα της θάλασσας» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, όπου το μπλε είναι το κυρίαρχο χρώμα.
Τέλος χόρεψαν γύρω γύρω σε όλη τη βιβλιοθήκη στο ρυθμό των πιο χαριτωμένων μικρών μπλε ηρώων, τα μικροσκοπικά πανέμορφα στρουμφάκια!!! 
Στα μπλε ήρθαν ντυμένοι οι μικροί εξερευνητές της βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» κρατώντας τα μπλε λάφυρα από τη λεηλασία της κουζίνας τους (χαρτοπετσέτες, κουταλάκια, σακούλες...).
Αφού καθίσαμε “όλοι μαζί στον μπλε καναπέ” με το ομώνυμο βιβλίο του Tim Hopgood, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, γνωρίσαμε το γερμανό ζωγράφο Φράντς Μάρκ που δημιούργησε μια σειρά από ζώα με αντισυμβατικά χρώματα. Το έργο του κατέχει σημαντική θέση σε όλα τα μουσεία, ιδιαίτερα αυτό με τα μπλε άλογα.
Τη Τρίτη 5 του Ιούλη,  οι δράσεις συνεχίζονται με θέμα «Ο αριθμός 5», στις παιδικές βιβλιοθήκες  «Παυσιλύπου» και συνοικιών «Αγίου Νικολάου» και «Λάκας Μαντζάρα» .
Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!