Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Ένα κομμάτι σύρμα…»

«Ένα κομμάτι σύρμα», ήταν το θέμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», ξεκινήσαμε βλέποντας την περιπέτεια του Λούκι Λουκ «Σύρματα στα λιβάδια», που έκανε τα παιδιά να ξεκινήσουν με πολλά γέλια τη μέρα τους.
Συνεχίσαμε κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στον Αμερικανό γλύπτη Αλεξάντερ Καλντέρ και στις δημιουργίες του και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε δικά μας μομπίλ, με το κομμάτι σύρμα που ο καθένας έφερε μαζί του, με χαρτόνια και ξυλάκια από το πάρκο μπροστά από τη βιβλιοθήκη. Τα αποτελέσματα σίγουρα ήταν ελπιδοφόρα, μιας και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», οι μικροί εξερευνητές γνώρισαν και αυτοί σήμερα, τον μεγάλο καλλιτέχνη Αλεξάντερ Κάλντερ μέσα από τα συρμάτινα έργα τέχνης του και εντυπωσιάστηκαν!!!.
Με τα δικά τους κομμάτια σύρμα που έφεραν, έβαλαν το λιθαράκι τους στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Με αφορμή τη σημερινή αποστολή πειραματιστήκαμε με το νερό και με άλλα υλικά καθημερινής χρήσης των παιδιών...και είχαμε θαυμάσια και λαμπερά αποτελέσματα!!!!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Λάκας Μαντζάρα», τα παιδιά εξερεύνησαν τις ικανότητές τους στην κηπουρική.
Διαβάσαμε για τα φυτά και τον τρόπο που μεγαλώνουν και ύστερα βγήκαμε στο πάρκο της βιβλιοθήκης μας και φυτέψαμε σπόρους από καλαμπόκι, φακές και φασόλια.
 Έπειτα τα παιδιά έφτιαξαν έναν αυτοσχέδιο φράχτη με ξυλάκια από το πάρκο και τα έδεσαν με σύρμα.
Στη συνέχεια έκαναν την πιο πολύχρωμη και λουλουδένια ζωγραφιά τους και ψηφίσαμε τις καλύτερες.
Τέλος, έφτιαξαν λουλούδια με πολύχρωμο σύρμα, με τα οποία διακόσμησαν τις ζωγραφιές τους!!!
            Την Παρασκευή πρώτη μέρα του Ιούλη,  το θέμα μας είναι «μια φωτογραφία των παιδιών που συμμετέχουν στο εργαστήριο», η δράση θα πραγματοποιηθεί στις παιδικές βιβλιοθήκες  Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» και «Παυσιλύπου» .
Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!