Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Ένα Μνημείο»


Ολοκληρώθηκε και η Τρίτη εβδομάδα, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Θέματα της ημέρας «ένα μνημείο»!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» τα παιδιά, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της, απόλαυσαν μια πολλή ωραία παρουσίαση με Παγκόσμια και Ελληνικά Μνημεία. Από το γεφύρι της Άρτας στην Ακρόπολη κι από εκεί στο Σινικό τείχος και το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας. Ποιοι τα κατασκεύασαν, πότε έγινε, ποιο είναι το πιο παλιό μνημείο του κόσμου, υπάρχουν μύθοι πίσω από τα μνημεία; Ήταν μερικά ερωτήματα που έθεσαν τα παιδιά και πήραν για όλα απαντήσεις.
Στη συνέχεια χωρισμένα σε ομάδες, έφτιαξαν τις πέντε ηπείρους, τις χρωμάτισαν, έφτιαξαν σ’ αυτές πόλεις και χωριά, βουνά, ποτάμια θάλασσες και με 3D χαρτοκοπτικές τις στόλισαν με μερικά από τα πιο ξακουστά μνημεία του κόσμου!!!
Η σημερινή εξερεύνηση της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» έφερε στο φως πολλά αρχαία Ελληνικά μνημεία, γλυπτά μικρά και τεράστια οικοδομήματα αρχαίων πολιτισμών και φυλών...
Οι φιλόδοξοι χτίστες έστησαν ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικής και με τους μεγάλιθους έφτιαξαν τον πύργο της Βαβέλ και τον λαβύρινθο. Ευτυχώς ο Μινώταυρος ήταν ήσυχος και δε μας τρόμαξε ιδιαίτερα.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!!!
Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά η τέταρτη εβδομάδα του πρώτου κύκλου, με δράσεις στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» και συνοικίας «Αγίου Φανουρίου».
Το θέμα της Δευτέρας «Μια χάρτινη σακούλα…».
Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!