Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή του Βάιου Φασούλα για την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής, «Καλειδοσκόπιο στην ποίηση»

Ευχαριστήρια επιστολή του επαναπατριζόμενου Θεσσαλού πολίτη-συγγραφέα, Βάιου Φασούλα για την παρουσίαση της  ποιητικής του συλλογής, «Καλειδοσκόπιο στην ποίηση» -Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ- Αθήνα, Ιούνιος 2016- που έλαβε χώρα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, γενέτειρα του Αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη  
Τιμής ένεκεν στην Ελλάδα και στη μνήμη του Εθνικού μας ήρωα του 21 Αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη


Οι σχέσεις μου με το Λόγο, άριστα δεμένες με πλατωνικά ερωτικά δεσμά, αποτελούν μια πλούσια και ανεξάντλητη ελληνική γκάμα. Είναι σχέσεις τρυφερές, ρομαντικές, ερωτικές, οικογενειακές, πατριωτικές, πότε κατευθυντήριες και άλλοτε «στεγνές» εκτοξευόμενες από ασυμβίβαστο εφαλτήριο, καθώς εισβάλλει σε ξένα χωράφια που θίγουν την απεραντοσύνη και τα πνευματικά  δικαιώματα του Λόγου, όπως, άλλωστε, τα ζούμε στις μέρες μας.
Η …εμπλοκή, το «πάντρεμα», πολλές φορές, του ποιητικού και πεζού Λόγου με τον πολιτικό…, προσέξτε, πολιτικό, όχι κομματικό λόγο…, αποτέλεσε και αποτελεί για μένα προϋπόθεση ύπαρξης του ιδίου του Λόγου, ιδιαίτερα για τη …σύγχρονη εποχή. Και ο Λόγος, όπου και όπως αυτός ως συνοδοιπόρος και πιστός εραστής της ζωής εκφράζεται, είναι ικανός να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη ανθρώπινη δίνη και να γκρεμίσει τα πιο ψηλά καγκελόφραχτα κάστρα…
. . .   Ιούνης 29 2016  Τρίκαλα 
Με αυτά τα λόγια της ομιλίας μου, ευχαριστώ θερμά και από καρδιάς τον Διοργανωτή της ποιητικής παρουσίασης, Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου, «Ο  Καραϊσκάκης», για το τιμητικό κάλεσμά του, μάλιστα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 49ης Διεθνής Πολιτιστικής Γιορτής «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016».
Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό μου φίλο, Δημήτρη Γιώτη, ασίγαστο, πολυμήχανο και ασυμβίβαστο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου και συντονιστή της ποιητικής παρουσίασης και τα μέλη του ΔΣ.
Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον αγαπητό φίλο καθηγητή φιλολογίας Νίκο Βλάχο για την επίπονη και εμπεριστατωμένη εργασία του πάνω στο ποιητικό μωσαϊκό, «Καλειδοσκόπιο στην ποίηση». Για τις απαγγελίες των στίχων, ευχαριστώ θερμά τις αγαπητές μου φίλες, Ευθυμία Γιώτη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και την Φωτεινή Γούσιου, Διοικητική υπάλληλο σε Λογοθεραπευτήριο στην πόλη της Καρδίτσας.
Επίσης ευχαριστώ θερμά τους παρευρισκόμενους που με τίμησαν με την παρουσία τους: Τον απόγονο του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την σύζυγό του Νινέτα. Τον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός. Τον αντιδήμαρχος κ. Επ. Γκινής. Τους Δ. Συμβούλους κ.κ. Λ. Γιώτη και Ιωάννη Γκινή. Τον Αιδεσιμότατο του χωριού Παπα-Νίκο Δήμο, τις φίλες και φίλους και τον αγαπητό φίλο φωτορεπόρτερ Θοδωρή Λακιάρα, από την Κρήνη Τρικάλων που βιντεοσκόπησε και φωτογράφισε την εκδήλωση.
Δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τις καθηγήτριες φιλολογίας, Ελευθερία Μπέλμπα-Ελλάδα και Γιώτα Στρατή ΗΠΑ, που τίμησαν την ποιητική μου συλλογή με εμπεριστατωμένες κριτικές καθώς και τον γερμανό φιλέλληνα αρχισυντάκτη της καθημερινής εφημερίδας, Fürther Nachrichten, Volker Dittmar. Επίσης τα τοπικά και ξένα ΜΜΕ και τις φιλικές ιστοσελίδες που πρόβαλαν την παρουσίαση του βιβλίου μου.
Τέλος ευχαριστώ μέλη και φίλους της ΕΕΛΣΠΗ, που με ε-μέιλ στείλανε τις ευχές τους και νοερά βρέθηκαν κοντά μου. Εκεί, βρεθήκαμε, ζωντανά και νοερά τιμώντας την Ελλάδα και τη μνήμη του Στρατάρχη και φωνάξαμε όλοι μαζί:
«Έλα, έλα Ελλάδα, ας πιαστούμε απ’ το χέρι. / Τίναξε τη βαριά κρούστα της βρωμιάς και δώσ’ μου το χέρι σου.  /  Ανήμπορο είναι και το δικό μου, αλλά το δικό σου άγγιγμα θα το νιώσει./ Ν’ ακούσω θέλω να λες και πάλι... 
«να, τηράτε με, / συνεχίζω των αιώνων αξιοθαύμαστη πορεία μου…» 
Σας ευχαριστώ θερμά
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,  Ιούνιος 29  2016  pelasgos@fasoulas.de Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   www.fasoulas.de