Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Μια Καρτ Ποστάλ…»

 
Συνεχίστηκε την Τετάρτη, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!
Το θέμα της ημέρας ήταν… «Μία καρτ Ποστάλ»!!!
Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», αφού το κάθε παιδί έφερε τη δική του καρτ ποστάλ και ήξερε μάλιστα πολύ καλά πιο είναι το μέρος που απεικονίζει, που βρίσκεται κλπ, μιλήσαμε γενικά για τις καρτ ποστάλ, σε τι χρησίμευαν, που συνήθως τις αγοράζουμε, τι ευχές έγραφαν επάνω και παίξαμε το παιχνίδι των διαφορών και των ομοιοτήτων.
Στη συνέχεια φτιάξαμε την χιλιομετρική διαδρομή των καρτών, ξεκινώντας από την πιο κοντινή στην πόλη μας (κάποια παιδιά έφεραν καρτ ποστάλ από τη «δική» μας Λίμνη Πλαστήρα) και αφού περάσαμε από την ηπειρωτική και κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα, φτάσαμε μέχρι τη Μαδρίτη και το Παρίσι!!!
Τέλος φτιάξαμε δικές μας όμορφες καρτ ποστάλ, με εικόνες της παλιάς Καρδίτσας, για να τις στείλουμε σε διάφορες βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα.
Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», η τέταρτη αποστολή των εξερευνητών ήταν πολύχρωμη, περίτεχνη και γυαλιστερή. Καρτ ποστάλ γεμάτες ευχές για δημιουργία, αγάπη υγεία και ευτυχία, που στάλθηκαν πριν εικοσιπέντε χρόνια από φίλους και συνεργάτες στις παιδικές βιβλιοθήκες Καρδίτσας. Καρτ ποστάλ που απεικονίζουν τοπικά αξιοθέατα, όπως η λίμνη Πλαστήρα και άλλα από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η συλλογή αυτή μελετήθηκε πολιτισμικά και ιστορικά από τα παιδιά. Επίσης έστησαν ένα εργαστήρι με δικές τους συλλογές από παιχνίδια, κούκλες, καπάκια .κουτιά. Η συλλογή όμως την οποία αγαπούν, τιμούν και λατρεύουν δεκαέξι χρόνια τώρα αφού στήθηκε με κόπο και αγάπη, είναι της δικής τους βιβλιοθήκης και αποτελείται από τρεις χιλιάδες βιβλία και συνεχίζουμε!!!!!!!!!!!
Την Πέμπτη τελευταία μέρα του Ιούνη,  οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες  Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» και συνοικιών «Λάκας Μαντζάρα» και «Αγίου Νικολάου» με θέμα «Ένα κομμάτι σύρμα»!!!
Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas
Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!