Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ολοκλήρωσε τον ετήσιο κύκλο το Πολιτιστικό Εργαστήρι ΡΟΔΑ

 Για τρίτη συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Εργαστήρι για το Δράμα και το Θέατρο στην Εκπαίδευση ΡΟΔΑ Κοιν Συν Επ ολοκλήρωσε τον ετήσιο κύκλο των εργαστηρίων του με τις παρουσιάσεις των τμημάτων του.  
Το εργαστήριο προσπαθεί να προσεγγίσει τον άνθρωπο και την κοινωνία με οδηγό το εργαλείο του εκπαιδευτικού δράματος , όπου οι συμμετέχοντες μπαίνουν κάθε φορά σ ένα φανταστικό πλαίσιο, μια ιστορία δηλ ,έχοντας έναν συλλογικό ρόλο, και προσπαθούν να εμβαθύνουν ,χρησιμοποιώντας τεχνικές του θεάτρου ,σε μία καίρια στιγμή της ιστορίας, που τίθενται δύσκολα διλήμματα  σε σχέση με τον άνθρωπο και την στάση του απέναντι σε συγκεκριμένα κοινωνικά ζητήματα.
·         Τα παιδιά -συμμετέχοντες των εργαστηρίων επέλεξαν την ιστορία που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από αυτές που βίωσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς και ετοίμασαν μια μικρή παρουσίαση  για τους γονείς τους με έμφαση στο κεντρικό ερώτημα. 
Το πρώτο τμήμα -παιδιά πρώτων τάξεων δημοτικού-παρουσίασε  την ιστορία του τελευταίου μικρού λευκού λιονταριού με κέντρο το ερώτημα «τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να αποφασίζουν για τον εαυτό τους;¨» ενώ 
το δεύτερο τμήμα -παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού- παρουσίασαν μια δική τους διασκευή του Καυκασιανού κύκλου με την κιμωλία του Μπ Μπρέχτ. 
Τέλος το τμήμα εφήβων παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μικρή παράσταση ενός πρωτόλειου κειμένου που διαμορφώθηκε από τους ίδιους με τίτλο οι πειρατές και θέμα την ανάγκη να συμμετέχω σε μία ομάδα, τους όρους που εντάσσομαι σε αυτή και πως και αν μπορώ να βρω το αληθινό μου πρόσωπο μέσα σε αυτήν.
·         Οι παρουσιάσεις έγιναν στον χώρο του εργαστηρίου, Νικ Χαρίτου 35,  Πλατεία Στρατολογίας, 15 και 16 Ιουνίου 2016.
·         Η ΡΟΔΑ εύχεται σε όλους τους φίλους , τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και τα μέλη της καλό καλοκαίρι.

Πολιτιστικό Εργαστήρι για το Δράμα και το Θέατρο στην Εκπαίδευση ΡΟΔΑ Κοιν Συν Επ 
 Νικ Χαρίτου 35,  Πλατεία Στρατολογίας
ΤΗΛ.6977395903